Arabada 75, masa başında 500

Arabada 75, masa başında 500

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 ayda bir kez olmak üzere yılda toplam 6 kez gerçekleştirilen sürücü direksiyon uygulama sınavlarında ortaya çıkan ücret adaletsizliği, bu sınavlarda görev alan öğretmenleri adeta çıldırttı.

HER FIRSATTA EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET SİYASETİNİ DİLLENDİRENLER, MİLLİ EĞİTİMDE DÖNEN ADALETSİZLİĞİN FARKINDA OLMASALAR GEREK. DİREKSİYON UYGULAMA SINAVLARINDA GÖREV ALANLAR ARASINDAKİ ÜCRET FARKLILIĞI DAĞ GİBİ?

Arabada 75, masa başında 500

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 ayda bir kez olmak üzere yılda toplam 6 kez gerçekleştirilen sürücü direksiyon uygulama sınavlarında ortaya çıkan ücret adaletsizliği, bu sınavlarda görev alan öğretmenleri adeta çıldırttı.

KAZA RİSKİYLE GÖREV

Son yıllarda maddi ve manevi haksızlıklara ve itibarsızlaştırma politikalarına maruz kaldıklarını beyan eden öğretmenler, son olarak da direksiyon sınavlarında uygulanan ücret politikasına adeta isyan ettiler. Kendilerinin acemi sürücülerin kullandıkları araçlarda, her türlü kaza riskiyle karşı karşıya kalarak sahada görev yapmalarına rağmen 75 TL ücret aldıklarını ifade eden öğretmenler, öbür tarafta, yalnızca denetmen olarak görev yapan Şube Müdürlerinin her sınav seansında 500 TL aldıklarını iddia ettiler.

KIRIKKALE?DE ÖĞRETMENLER TEPKİSİZ

Konuya ilişkin iddialarını ve itirazlarını dile getiren öğretmenler, 2012 yılında kendilerinin 62 TL, Şube Müdürlerinin ise 300-350 TL gibi rakamlar aldıklarını, 2013 yılıyla birlikte bu uçurumun biraz daha büyüdüğünü belirttiler.  Bu sınavlarda verilen ücretlerin illere ve sınava giren öğrenci sayısına göre değiştiğini de belirten öğretmenler, büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerin daha bilinçli davrandıklarını, gerektiğinde toplu olarak sınavlarda görev almama tepkisini gösterdiklerini, bu yüzden de o şehirlerde bu kadar ücret dengesizliği olmadığını, ama Kırıkkale gibi, öğretmenlerin çoğunluğunun tepkisiz olduğu şehirlerdeyse yöneticilerin istedikleri gibi at oynattıklarını ifade ettiler.

SERTİFİKASIZ GÖREV ALIYORLAR

Direksiyon Uygulama Sınavlarına yönelik diğer bir iddia ise daha vahim? İddiaya göre İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan kimi memur ve şefler, sertifikaları olmadığı halde, bu sınavlarda görev alıp haksız kazanç elde ediyorlar. Bu sınavlarda gözetmen olarak görev alabilmek için sahip olunması gereken sertifikanın Kırıkkale?de en son 2005 yılında açılan bir kursun ardından verildiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan birçok memur ve şefin bu tarihten daha sonra bu görevlere geldiklerini, gereken sertifikayı almış olmalarının mümkün olamadığını belirten öğretmenler, dönen ahbap çavuş ilişkisini çözmekte zorlandıklarını ifade ettiler.

KİMİ KİME ŞİKÂYET EDECEKSİNİZ?

Bu konunun aslında yıllardır yarayan bir kana olduğunun da altını çizen öğretmenler, ?Aslına bakarsanız kimi kime şikâyet edeceksiniz? Bu sınavlardan müdüründen hizmetlisine herkesin menfaati var. Biz insanların para kazanmalarına karşı değiliz, yeter ki adil olsunlar. Bu işin her zaman takipçisiyiz ve yetkililerin en kısa zamanda kamuoyunu aydınlatmasını ümit ediyoruz? dediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü