Antibiyotiğin hayatımızdaki etkisi

Antibiyotiğin hayatımızdaki etkisi

Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mantar Uygulama ve Araştırma Laboratuarı tarafından ‘2. Antibiyotik Farkındalık Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyumda antibiyotiklerin doğru kullanımına, yan etkilerine, kullanımındaki yanlışlara ve antibiyot

YAN ETKİLERİ OLABİLİR

Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Nezir, Kara Kuvvetleri Mühimmat Müdürlüğü Diş Hekimi Yarbay Serpil Özen, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonunda Sempozyumda antibiyotik ilaçlarının insanlar üzerinde yaptığı yan etkiler ve doğru kullanımı hakkında çeşitli bilgiler verildi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURULMALI

Sempozyumda Mantar Uygulama ve Araştırma Laboratuarı (KÜMAL) Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Perihan Güler, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Nezir tarafından yapılan konuşmaların ardından çağrılı bildirilere geçildi. Daha sonra antibiyotiklere farklı bir açıdan bakılarak, antibiyotik kullanımında toplumsal farkındalık oluşturma ve toplumda antibiyotik kullanım sıklığı ve ilişkili etmenler vurgulandı.

 

DİRENÇ GELİŞİMİ ANLATILDI

Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü etkinlikleri ve Türkiye’nin katılımından bahsedildi.

Veteriner hekimlikte antibiyotik kullanımı vurgulanarak, hayvan beslemede antibiyotik kullanımı, yan etkileri ve direnç gelişimi anlatıldı. Antibiyotik grupları, antibiyotiklerin istenmeyen etkileri, antifungallerdeki direnç oranları ve antibiyotik direncinin önlenmesindeki stratejik önerilerden söz edildi.  Antibakteriyel antibiyotikler, bitkisel antibiyotikler sempozyum konularını oluşturdu. Sempozyum öğrencilerin ve katılımcıların soru-cevaplarının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Perihan Güler’in kapanış değerlendirmesiyle tamamlandı.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!