Anne ve çocuk ölümlerini en aza indirmeliyiz

Anne ve çocuk ölümlerini en aza indirmeliyiz

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Kadın Doğum Çoçuk Hastalıkları Kadın Doğum Uzmanları ve Aile Hekimleri tarafından Riskli Gebeliklerin Yönetimi ve Anne Ölümlerinin Önlenmesi” toplantısı düzenlendi.

42 GÜN İÇİNDE BELLİ OLUR
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Yüksek İhtisas Hastanesi Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum Çocuk Hastanesi Ek Bina eğitim salonunda yapıldı. Eğitime, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dilek Öztaş, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Tekin Akça, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, Başhekim Yardımcısı Dt.Mustafa Tuğrul, Aile Hekimleri ve Kadın Doğum Uzmanları katıldı. Doğum uzmanı Uzm.Dr.Hasan Işıner bir kadının gebelik sırasında doğumda yada gebeliğin sonlanmasından sonraki 42 gün içinde gebeliğe doğrudan bağlı yada, gebeliğe dolaylı nedenler sebebiyle gebe ölümlerinin olduğunu açıkladı.

ÖNLENEBİLİR
Işıner, yapılan çalışmalarda %45 kadarının önlene bileceği aynı zamanda Aile hekimi ve ebe gözlemleri ile anne ölüm oranları azaltıla bilir, olduğunu belirtti. Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm.Dr.Dilek Öztaş Aile hekimleri ile görüşerek Yüksek İhtisas Hastanesinde riskli gebelik polikliniği açıldığını riskli gebe hastalarının bu polikliniğe yönlendirilmesini gerektiğini söyledi. Öztaş, riski gebelerin yönetimi ve anne ölümlerinin önlenmesi için Kadın Doğum ek binamız içerisinde Gebe Okulu açıldığını şu an çalışır durumda olduğunu kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ