ANNE DOSTU HASTANE

ANNE DOSTU HASTANE

KIRIKKALE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ ANNE DOSTU HASTANE OLMAYA HAK KAZANDI

Sağlık Bakanlığı'nın anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Anne Dostu Hastane" Programı kapsamında, Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi, "Anne Dostu Hastane" unvan almaya hak kazandı.  

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan “Anne Dostu Hastane” programı kapsamında, Yüksek ihtisas Hastanesinde anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik travay, doğum, lohusa odalarında gebelerin kendilerini ev ortamında rahat hissedebilmeleri, hareket özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği uygun bir refakatçi ile kalabilecekleri alanlar oluşturuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü Anne Dostu Hastane Program sorumluları tarafından hastane personelinin tamamına hizmet içi eğitimi verilerek başlayan süreç, müdürlüğün ve hastanenin koordineli çalışmaları ile fiziki koşullarının güçlendirilmesi, doğum salonunun annelerin konforlu bir şekilde doğum yapmalarına olanak sağlayacak şekilde dizayn edilmesi ile devam etti. Anne Dostu Hastane Ulusal Denetçileri ekibi tarafından hizmet sunumunda özveriyle çalışan hekim ve ebeler ile hizmet alan gebe, lohusa ve yakınları ile birebir görüşmeler yapıldı. 

Çalışmalar sonrasında Yüksek İhtisas Hastanesi’nin birçok birimi Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen ekip tarafından değerlendirildikten sonra, Anne Dostu Hastane kriterlerinin tamamının yerine getirildiği gözlemlenerek anne dostu hastane unvanı almaya hak kazandı. Değerlendirme sonucunda Yüksek İhtisas Hastanesi, Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterlerini yerine getirip başarılı uygulamaları sahada hayata geçirmesi nedeniyle 2023 yılının ilk ‘Anne Dostu Hastane’ unvanını almaya hak kazandı. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız