ANNE ADAYI ÖNCE HEKİME BAŞVURSUN

ANNE ADAYI ÖNCE HEKİME BAŞVURSUN

KAHED DERNEĞİ, AİLE HEKİMLERİNE YÖNRELİK SEMİNER DÜZENLEDİ SEMİNERDE ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale`de faaliyet göstermekte olan Kırıkkale Aile Hekimleri Derneği (KAHED) aile hekimlerine yönelik olarak ``Gebelik ve Bakımı`` konulu seminer düzenledi. Derneğin konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Kırıkkale ve ilçelerinden aile hekimleri katıldı.
 
GEBELERİN TAKİBİ VE EGZERSİZLERİ
Dernek Başkanı Aile Hekimi Şaban Ünsal, KAHED derneği olarak bu tür seminer ve konferanslarla bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Ünsal, ``Düzenlemiş olduğumuz bu seminerle, gebelik ve gebelik bakımı konularına değinildi. Gebelikte beslenme kuralları, ilaç kullanımı, gebelerin takibi, gebe egzersizleri, bağışıklama hizmetleri, gebelerin demir ve folk asit kullanımı ile ilgili konularda, aile hekimlerimiz Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Teşkilatı`nın en son uygulamaları konusunda bilgilendirildiler. Bu tür seminerlerimiz daha sonraki zamanlarda da devam edecektir`` dedi.  
 
İLAÇ KULLANMALARI GEREKLİ
Seminere konuşmacı olarak, Ankara Özel Medicana Hastanesinden Doç. Dr. Yusuf Üstün katıldı. Üstün, ``Anne adaylarının gebe kalmadan önce hekimleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Gebelikte annenin sağlıklı bir bebeğe sahip olmasının birinci aşaması hamile kalmadan önce başlar. Hekim bilgisi dışında hastaların kesinlikle kendi başlarına özellikle de hamile iken ilaç kullanmamaları gerekmektedir.
 
KAN UYUŞMAZLIK DURUMLARI
Hastalarımızı daha yakından ve kapsamlı olarak takip etmemiz gerekmektedir. Gebelerimiz için gerekli olan kan ve serumla ilgili tarama testlerinin yapılması, kan uyuşmazlık durumları, enfeksiyonlar, diyabet türü hastalıklar ile daha birçok yönlü taramaların gebeliğin ilgili aylarında düzenli olarak yapılması, risk taşıyan hastaların ise uzman hekime yönlendirilmesi gerekmektedir`` dedi. Gebelerde gebelik süresince beslenme ve kilo artışına da dikkat çeken Üstün, normal gebelikte aylık olarak 1.8 kilogram kilo artışının normal değerler arasında olduğunu, bu değere göre takiplerin yapılması gerektiğini dile getirdi.
 
VİTAMİN DESTEĞİ
Üstün, sözlerine şu şekilde devam etti: ``Gebelik sürecinde annenin uzun süre ayakta kalması, ağır işlerde çalışması, gürültülü ortamlarda bulunması anne ve bebek sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Hastalarımızı bu tür konularda da eğitim çalışmaları yapmalıyız. Gebelerimize verdiğimiz vitamin desteğinin de kontrollü bir şekilde verilmesi gerekmektedir`` Aile hekimlerinin sorularının cevaplanmasının ardından seminer, yemek ikramıyla son buldu.
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!