Anıza ekimden çiftçi memnun

Anıza ekimden çiftçi memnun

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü tarafından iki yıl önce deneme amaçlı doğrudan anıza ekimi yapılan Bezostaja- 1 buğday çeşidinden olumlu sonuç alınması üzerine bu yıl yine ekim yapan çiftçiler bu yılda bekledikleri ürünü aldılar. Çiftçiler ayrı araziye yıl i

2 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü önerisi ile deneme amaçlı ekimi yapılmıştı

2 YIL ÖNCE DEME AMAÇLI EKİLMİŞTİ
İki yıl önce Merkeze bağlı Yukarı Mahmutlar Köyü Öz Mevkiindeki Osman Karakoç isimli çiftçinin arazisine deneme amaçlı ekilen Bezostaja-1 buğday çeşidinin hasadı törenle yapılmıştı. O yıldan bu yana çiftçiler aynı aylanda ve başka alanlarda aynı tür buğday ekimi yapmaya başladılar.

UYARILARA DİKKAT EDİLMELİ
Çiftçinin arazisini en iyi ve en verimli şekilde kullanması için Tarım İl Müdürlüklerinin önerilerine çiftçilerin yeterince ilgi göstermesi halinde tarımda ürün hasadında yeterince yararlanacakları bildirildi. Yapılan açıklamada bu yöntemin Amerika?da uygulandığını ülkemizde de yeni, yeni uygulanmaya başlandığı belirtildi buğday üretim maliyetinin bu sayede yarı yarıya düştüğü kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; ??Hasadın ardından buraya mısır ekeceğiz. Ekeceğimiz bu mısırlar da sonbahar mevsimine kadar yetişecek ve bu sayede Kırıkkale?de yılda 2 ürün birden yetişmiş olacak, Amaç, anız yangınlarını engellemek. İlimizde çok sık rastlanan anız yangınlarına son vermek, doğal dengeyi korumak, toprak işleme maliyetlerini azaltmak ve temel tarımsal girdilerden (gübreleme, mazot, işçilik vb.) tasarruf etmek amacıyla yeni bir teknik elan hububat yetiştiriciliğinde doğrudan anıza ekim yöntemi demonstrasyon çalışmalarına geçtiğimiz yıl ekim sezonunda başlanılmıştır. Ülkemizde anız yangınları 1993 yılından beri yasaklanmıştır. Buna rağmen anız yangınları devam etmektedir. Çiftçilerimizin anız yakmalarındaki birinci neden; toprak bir sonraki ekim sezonuna hazırlanırken toprak üzerinde kalan fazla anızın (bitki artığının) pullukla toprak işlemeyi zorlaştırmasındandır??




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ