Anız ekim makinesi yarı fiyatına

Anız ekim makinesi yarı fiyatına

Vali Hakan Yusuf Güner, çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyardı. Tarım İl Müdürlüğü?nün ? Anız?a, ekim makinesi alacağını belirten Güner, çiftçilerin de bu makineyi yarı fiyatına alabileceklerini söyledi.

ANIZ YAKMAK TEHLİKELEDİR
Tarım İl Müdürlüğünün fidan dağıtım töreninde çiftçileri uyaran Vali Güner, anız yakmanın toprağa zarar verdiğini söyledi. Güner, bir ülkeyi işgal eden düşman kuvvetlerinin toprağı yaktığını örnek göstererek, ?Anız yakıldığında toprak yüzeyinde bulunan pek çok yararlı mikroorganizma ile birlikte doğanın dengesinin bir parçası olan pek çok canlı da yok olmaktadır. Doğanın yararlı-zararlı dengesi bozulmakta dolayısı ile yeni zararlılar çoğalmakta ve zararı hemen anlaşılamayan ama ileriki yıllarda telafisi mümkün olmayan zararlar meydana gelmektedir. Anız yakmanın ilk yıllarında sanki yararlı imiş gibi bir görüntü oluşmasının sebebi zararlarının ilk yıllarda açıkça görülememesinden kaynaklanır. Oysa sonraki yıllarda çiftçi nedenini anlayamadığı verim kayıplarıyla karşılaşacaktır? dedi. 
 
SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Anız yakmanın suç teşkil ettiğini ve bu konuda yasaların olduğunu hatırlatan Vali Güner, ?Ülkemizde 1993 yılından beri anız yakmak mahalli çevre kurulu kararınca yasaklanmıştır. Yasaklara uymayarak anız yakanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 526. maddesi uyarınca cezai işlem yapılmaktadır. Çiftçilerimiz geçim kaynakları olan topraklarına kendi elleri ile zarar vermemeleri ve kanunlar önünde suçlu duruma düşmemek için anızları yakmamaları gerekir. Tarım İl Müdürlüğü çiftçiler için anız yakma makinesini imal etti. ? diye konuştu.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ