Anadolu Gençlik`ten yılbaşı uyarısı

Anadolu Gençlik`ten yılbaşı uyarısı

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Hüseyin Kâhya parkında ?Yılbaşı Gerçeği? adlı kitapçık dağıtımı yapıldı. Kültürel, Sosyal ve Dini Açıdan yılbaşı anlamının anlatıldığı kitap, içeriği ile dikkat çekiyor. Dernek Başkanı Hasan Altın, yılba

ALMANYA`DA 1605 YILINDA ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Hüseyin Kâhya parkında ?Yılbaşı Gerçeği? kitabı dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşma yapan Dernek Başkanı Hasan Altın ?31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir. Yılbaşı kutlamaları denilince de, eski yılın sona erip yeni yıla geçildiği bu gecede yapılan eğlence ve faaliyetler anlaşılır. Ancak yılbaşı eğlenceleri, ilk bakışta yeni yıla girişin kutlamaları gibi gözükmekle beraber bunun Hristiyan batının Noel bayramıyla da yakın ilgisi vardır. Ülkemizde de özellikle son yıllarda gittikçe artan bir ilgiyle kutlanmakta olduğu görülmektedir. Hıristiyan âlemi Hz. İsa (a.s) doğumu vesilesiyle bu tarihi yeni yılın başlangıcı ve bayramları kabul etmişlerdir. Tamamen dinsel bir bayramdır. Simgesel ve folklorik unsurlar arasında Çam ağacı süslemek ve Noel Baba inancı önemli bir yer tutar. Kuzey Avrupa halklarının Hıristiyan olması ile birlikte, Hıristiyan geleneğindeki ?Hayat Ağacı?m temsilen Hz. İsa A.S?in doğum gününde yeşil bir ağaç süslemek ve bunun dallarına çeşitli hediyeler asmak adeti ortaya çıkmıştır. Hıristiyanlarca da benimsenen folklorik bir törene dönüşmüştür. Noel Baba inancı da; Katolik ve Ortodoks kiliselerince ilk defa Almanya`da 1605 yılında ortaya çıkmış ve Noel Baba efsanesi de yaygın bir şekilde işlenmiştir. Aslı ve mesnedi olmayan; iyiliksever, hoşgörü ve hediye ile çocukların hatta yetişkinlerin dikkat ve inançlarını boş bir zemin ve hayale çekmektedir?dedi.

DİNİMİZDE, NOEL VE YILBAŞI KUTLAMALARININ YERİ YOKTUR

Altın; yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: ?Dünyanın her yerinde yaşayan bütün Hıristiyanlar aynı tarihte o geceyi neşeli geçirmek için her şeyi unutup, kendilerini zevk ve sefaya verirler. Dini bir atmosfer içinde geçen Noel Bayramı akabinde ise, yeni yıla giriş büyük bir çılgınlıkla, lüks ve israfla kutlanır. Hıristiyan ülkelerde ki dinden kaynaklanan bu eğlenceler, 31 Aralık günü en yüksek seviyeye ulaşır. İnsanlar adeta çılgınlaşarak kendilerinden geçerler. Kumar, içki, dans partileri düzenlerler. Maalesef yurdumuzda da büyük meydanlarda şenlikler halini almaya başlamıştır. Allah?u Teala tarafından Peygamber olarak gönderilen Hz. İsa doğum gününün bu şekilde kutlanmasma müsaade eder mi ? İçkili, kumarlı ve inşam küçük düşüren zevklerin terennüm edildiği, ilahi bir dinin esaslarıyla bağdaşabilir mi? Hz. İsa a.s ile bu gecenin israf ve çılgınlığının ne alakası olabilir? Dinimizde, Noel ve yılbaşı kutlamalarının yeri yoktur. Bu yılbaşının biz Müslümanlar için, resmi ve milletler arası bir takvim başlangıcı olmak ilgi ve alakasından başka hiçbir kıymet ve değeri asla ve asla yoktur. Biz Müslümanlar için Muharrem ayının birinci gecesi; Yılbaşı gecesidir. İslam da yeni yıl Muharrem ayının birinci günü başlar. Fakat maalesef Müslümanların büyük bir kısmının haberi bile olmaz?  dedi.

TAKLİTTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

?Yılbaşı kutlamaları Batıyı körü körüne taklitten başka bir şey değildir. Hz. Peygamber Efendimizin Müslümanlara; diğer dini topluluklara göre farklı bir kimlik bilinci ve Kültür değerleri manzumesi kazandırmak için gayret ettiği, bu uğurda pek çok konuda tavsiyede bulunduğu düşünülürse, yılbaşı kutlamalarının sıradan bir kutlama olarak kabul edilmesi ve doğal karşılanması mümkün olamaz. Müslüman toplumların bu tür adetler yerine kendi kültür ve değerlerinden kaynaklanan alternatif program ve faaliyetler geliştirmesi yaşatması en doğru ve güzeli olacaktır." 



ilhat
29.12.2012 22:25:13
açıklama yapanlar da çok gençmiş.!

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü