ANADOLU DİŞLERİNİ FIRÇALIYOR

ANADOLU DİŞLERİNİ FIRÇALIYOR

Mardin?de bütün ilköğretim okullarının birinci sınıf öğrencileri, Türkiye haritası oluşturarak aynı anda sağlık ekiplerinin yardımıyla dişini fırçaladı. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil, Mardin?de öğr

FAKLI BİR UYGULAMA YAPIYORUZ

Mardin Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan "Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda" projesi kapsamında 21 Kasım Şehir Stadyumu`nda buluşan 2 bin ilköğretim öğrencisi, Türkiye haritası oluşturarak aynı anda sağlık ekipleri yardımı ile ağız ve diş temizliği yaptı. Flor uygulaması öncesinde bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil, "Mardin?de bu ilk uygulamamız. Bu uygulamamız, bütün ülkenin bilmesi, duyması gereken bir uygulama. Fırça ile flor sürme işlemi, yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımı ile Türkiye haritası çizgisi üzerinde Anadolu coşkusunu resmediyoruz. Anadolu dişlerini fırçalıyor ve jelliyor ile faklı bir uygulama yapıyoruz. Bu konuda emeği geçen ve destek veren kurumlarımıza öğrencilerimize sağlık çalışanlarımıza ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

2 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA DİŞ FIRÇALADI

Mardin İl Sağlık Müdürü Turhan Yamaç da, "Flor jel uygulamasını bölgemize uygulayan illerden biriyiz. Bu uygulama, koruyucu sağlığı önemsediğimiz uygulamalarımızdan birisi. Diş sağlı bizim için çok önemli. Çünkü biz evlatlarımızı seviyoruz, ülkemizi seviyoruz dişlerimizi seviyoruz." dedi. Yapılan konuşmaların ardından, sağlık çalışanları ve sağlık meslek lisesi öğrencileri rehberliğinde minik öğrenciler, daha önceden provasını yaptıkları çizgiler üzerine yerleşerek ay yıldızlı bayraklar eşliğinde Türkiye haritası oluşturdu. Komut eşliğinde verilen işaretin ardından aynı anda 2 bin öğrenci jel sürme ile flor uygulaması yaparak dişlerini fırçaladı. Fırçalama sonrası verilen arada ise harita üzerinde öğrenciler de halk oyunları eşliğinde flor uygulamasına renk kattı. Uygulamayı izlemeye gelen veliler de çocuklarının bu farklı gününde heyecanına ortak oldu.

 

FIRÇA İLE FLORLU JEL UYGULAMASI

Fırça ile flor jel uygulaması (brush-on), İsviçre ve Polonya gibi değişik ülkelerde başarıyla uygulanmakta. Değişik uygulamalarla desteklenen fırçayla flor uygulamasının yüzde 60` lık bir çürük azalımına sebep olduğu ve bir yıllık süreçte çocukların yüzde 60`ının dental tedavi ihtiyacının azaldığı belirtildi.

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!