Ambulanslar kaç dakikada geliyor

Ambulanslar kaç dakikada geliyor

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Türkiye`de her 43 bin kişiye bir 112 Acil Servis İstasyonu`nu düştüğünü söyledi. Uzun, yaptığı açıklamada, Kırıkkale`nin sağlık alanında Türkiye ortalamasının neresinde olduğunu araştırdıklarını ve varsa eksiklikl

47 İLİN KESİŞ NOKTASI

Kırıkkale`nin 47 ilin kesiştiği bir noktada olduğunu ifade eden Uzun, şöyle konuştu “Eksik olarak gördüğümüz alan 112 Acil Servis İstasyonu. Şimdi Türkiye`de 43 bin kişiye bir 112 Acil Servis İstasyonu düşüyor. Bu sayı Kırıkkale`de 50 bin kişiye tekabül ediyor. Kırıkkale`yi de bu ortalamaya çekmek için Sanayi Mahallesi`nde 35 bin kişiye hitap edecek 112 Acil Servis İstasyonu açtık. Burası biraz da olsa 112 Acil Servis İstasyonlarını rahatlattı. Avrupa standartlarına göre ilk 10 dakikada vakaya ulaşılması gerekiyor. Kırıkkale`de de bu yüzde 96`lara çıkmıştır. Bir istasyon daha açmayı planlıyoruz. Şu anda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Ambulansımız ve ekibimiz hazır. Yerimizi de ayarlayıp hizmete başlamak istiyoruz. Bu istasyonu da açarsak Kırıkkale çok rahatlayacak. İlk 10 dakikada vakaların hepsine ulaşmayı hedefliyoruz”

 

112 ACİL SERVİSE GELEN ÇAĞRILAR

Uzun, 2014 yılının bu döneminde 112 Acil Servise 200 bin çağrı geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların 22 bin 850`si gerçek vaka. Yaklaşık geri çağrı gereksiz çağrı. Tabi ilginç çağrılar da var. Bozuk cep telefonlarını denemek isteyenler arıyor, canım sıkılıyor benimle muhabbet eder misiniz, dayım bana tokat attı bir şey yapar mısınız, bekarım evlenmek istiyorum gibi çağrılar geliyor. Sigara bıraktırma hattı da halk sağlığı bünyesinde devam ediyor. Eskiden sigara bıraktırma ilaçlarını devlet ödüyordu. Ancak şimdi diğer teknikler uygulanıyor. Başarılı da olunuyor. Türkiye şu anda Avrupa ve dünyada sigara bıraktırma çalışmaları konusunda rol, model olarak görünüyor”

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama