Ambalajsız etiketsiz et ürünlerinden uzak durun

Ambalajsız etiketsiz et ürünlerinden uzak durun

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, denetimler aralıksız sürdürülüyor. İl Gıda Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların ambalajsız ve etiketsiz et ürünlerini almamaları konusunda uyardı.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Konu ile yapılan açıklamada, “İlimizde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından denetlemelerimiz üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve aralıksız olarak yürütülmektedir.  Yapılan denetimlerde, gıda mevzuatına uygun olmayan ambalajsız ve etiketsiz dökme kanatlı eti ve ürünleri, hazır kıyma satan işyerleri hakkında yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulanmaktadır”

 

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLSUN

 “Et ve Et ürünleri satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına azami özen gösterilmelidir. Et alırken karkasta mühür olup, olmadığına bakılmalı, hazır kıyma alınmamalı ve kıyma etten çektirilip o şekilde alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle alınmamalıdır. Etiket üzerine onay numarası bulunmasına dikkat edilmelidir. Et ve et ürünlerinin alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Uygun sıcaklık ortamında ve en kısa sürede buzdolabına konulmalıdır” denildi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ