Amacımız deli gömleği giydirmek değil

Amacımız deli gömleği giydirmek değil

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, ağır ruhsal hastalığı olan hastaların Toplum Ruh Sağlığı merkezinde tedavi edildiğini söyledi. Öztaş, kliniklerinde psiko sosyal destek verildiğini belirterek, ?Kimse psikologa ön yargılı olmasın, küçük bir de

TEDAVİ ALTINA ALINIYOR 
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş, ruhsal problemleri olan hastaların, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi?nde tedavi altına alındığını söyledi. Ağır ruhsal bozuklukları olan hastalara psiko sosyal desteğin verildiğini belirten Öztaş, gerektiğinde evde sağlık hizmeti ile hastanın ayağına gittiklerini bildirdi. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ağır ruhsal bozukluğu olah tedavi edilerek topluma kazandırılmasının önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Öztaş, şehirde her 10 kişiden 7?sinin psikolojik destek aldığını ifade etti. 
RUH SAĞLIĞIMIZ BOZULUYOR 
Dünyada yaşanan değişikliklerin, insanların ruhsal sağlığını bozduğunu ve bu konuda kişilerin önemli depresyonlara girdiğini belirten Öztaş, araştırmalara göre her bireyin yılda iki kez psikologa gittiğini söyledi. Tedavi olan bazı hastalara antidepresan ilaçların verildiğini belirten Öztaş, şehirde 248 vatandaşın ileri derecede şizofren hastalığının bulunduğunu bildirdi. Psikoloji servisine gelen hastaların ön yargılı olduğunu belirten Öztaş, bu konuda vatandaşları uyarıyor. Daha ciddi, ağır depresyonun ve akabinde şizofrene kadar varabilecek hastalıkların erken tedavi ve düzenli ilaç yöntemi ile ortadan kaldırıldığını söyleyen Öztaş, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. 
5 PSİKİYATR GÖREV YAPIYOR 
Öztaş, klinikleri hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, ?Kırıkkale?miz de ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde, psiko sosyal destek hizmetleri verilmesi takip ve tedavilerinin, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulabilmesi için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanemiz bünyesinde, Yahşihan Hacıbey T.O.K.İ. de Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz hizmetini sürdürmektedir. Hastanemiz de toplam 5 Psikiyatri uzmanız görev yapmaktadır. Psikiyatri uzmanlarımız  Dr.Esen Uz, Dr.Devrim Öztürk Can, Dr.Mustafa Aydın, Dr.İbrahim Yılmaz, Dr.Hande Kılıçarslan hizmet vermektedir.? 
AĞIR RUHSAL BOZUKLUKLAR 
?Hedefimiz; ağır ruhsal bozukluğu bulunan hastaları toplumla bütünleştirmek, yaşam kalitesini artırarak, toplumda hastalara ilişkin oluşan damgalama ve ön yargıların önüne geçebilmek, rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve desteklemeye ilişkin plan, program ve çalışmaların yapılması, hastalık durumlarının değerlendirilmesi, tedavi edilmesi ve izlenmesi,   topluma, hasta yakınlarına, sağlık personeline ve diğer ilgili personele ağır ruhsal bozukluklar alanında eğitim verilmesi ve İlimizde sağlam bilgi ve belgelere dayalı bir psikiyatrık hasta envanterini oluşturarak kayıt ve istatistiklerin tutulması, kayıtlı hastaların güçlendirilmesini sağlamaktır.? dedi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!