Amaç yaban hayatını korumak

Amaç yaban hayatını korumak

Orman ve Su İşleri IX. Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şube Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada, kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarına 2. kez yem atıldı.

İKİ KEZ YEMLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

Orman ve Su İşleri IX. Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şube Müdürlüğü?nden yapılan açıklamaya göre, ? 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu`na göre yaban hayvanlarının korunması amacıyla,2012 yılı başında olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla 14.01.2012 ve 26.01.2012 tarihlerinde ilimizin Karaçalı, Kızıldere, Pazarcık, Denek Dağı, Dağevi, Uzunlar Köyü, Aşağı Mahmutlar, Çullu, Gazibeyli, Ceritmüminli, Cipi ve Kavlak köylerinin çeşitli bölgelerinde olmak üzere 2 kez yemleme çalışmaları yapılmıştır?

 

2200 KİLO YEM ATILDI

?Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan, çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve et obur beslenen tilki, kurt, sansar, çakal gibi memeliler içinde parça et ile yemleme çalışması yapılmıştır. Yemleme çalışmalarında 1500 kg buğday,200 kg mısır,500 kg tavuk parça et kullanılmıştır. Yemleme çalışmaları ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmaması sağlanarak yaban hayvanların kendi habitatlarmda(yaşam ortamı) beslenmesini sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri önlenmesi amaçlanmaktadır?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ