Amaç, doğadaki hayvanları korumak

Amaç, doğadaki hayvanları korumak

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında, doğada yaralı olarak bulunan yaban hayvanlarının tetkik, teşhis ve tedavileri ücretsiz yapılacak.

4 KIZIL ŞAHİN TEDAVİ EDİLİYOR

Yapılan protokol kapsamında vatandaşlar tarafından doğada yaralı olarak bulunan yaban hayvanlarının hiç geciktirilmeden Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi?ne getirilmesi istendi. Bakımları Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından karşılanacak hayvanların, ölüm riski asgariye indirilmesi hedefleniyor. Şu anda fakültede 4 adet kızıl şahinin tedavisinin sürdüğünü açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, bunlardan sonuncusunun, Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde görev yapan bir öğretim üyesi tarafından Kırıkkale-Ankara Karayolu?nda yaralı bulunup fakülteye getirildiğini söyledi.

 

SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALI

Kafasında travma ve bacağında kırık tespit edilen şahinin tedavisinin devam ettiğini belirten Arıkan, iyileşme sürecinin ardından görevliler tarafından tekrar doğaya salınacağını bildirdi.

Konuşmasına devam eden Dekan Arıkan, ?İçinde bulunduğumuz soğuk kış aylarında kar örtüsünden dolayı yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanıyor. Hayvanların yaşamlarını idame ettirmeleri açısında vatandaşlarımızın doğaya yem bırakılması güzel olur. Ayrıca kış şartlarından dolayı kuşlar yiyecek bulmak için kardan temizlenen karayollarına kuşlar akın ederler. Bu kuşlara zarar vermemek için sürücülerimizin daha dikkatli olmaları gerekir.? dedi.

 

İSLAMIN DA BİR GEREĞİ

Atalarımızın tüm kara hayvanlarının yanında kuşların korunması konusunda da çok duyarlı olduğuna vurgu yapan Arıkan, ?Osmanlı İmparatorluğu döneminde, bu amaçla vakıfların kurulduğunu ve kuş evlerinin yapıldığını belirterek, ?Yaralanan, hastalanan göçmen kuşlarının tedavisini yaparak sürülerine yetişmelerini sağlamak üzere Göçmen Kuşlar Vakfı ile kışın kar ve buz üzerine yiyecek bırakan Darı Vakfı bulunmaktaydı.? diye konuştu. Osmanlı toplumunda oluşan bu hayvan sevgisinin İslam dini tarafından hayvanların yaşama hakkına verilen önemin bir yansıması olduğunu belirten Arıkan, ?İslam dininin ?Merhamet edene Allah (cc) da merhamet eder? anlayışı doğrultusunda hareket eder.? şeklinde konuştu



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ