Amaç, Kırıkkale´de Girişimci Sayısını Artırmak

Amaç, Kırıkkale´de Girişimci Sayısını Artırmak

HEDEF 450 GİRİŞİMCİ

Amaç, Kırıkkale´de Girişimci Sayısını Artırmak

Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Meslek Yüksek Okulu tarafından başlatılan ?Girişimciliğin Kalesi´ isimli projesinin açılış ve sertifika töreni düzenlendi. Törende proje kapsamında eğitim alan öğrenciler iş adamları tarafından belgelerini alarak ödüllendirildi.

HEDEF 450 GİRİŞİMCİ

Akademik alanında öğrencilerine sosyal ve kültürel imkânlarını sunan Kırıkkale Üniversitesi´nin Bahşılı ilçesinde bulunan Fatma Şenses Meslek Yüksek Okulu ?Girişimciliğin Kalesi´ isimli projesi kapsamında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. TUBİTAK tarafından desteklenen bu proje kapsamında, işletme finans yönetim alanlarında 15 farklı eğitmen tarafından eğitim alan üniversiteliler, geleceğin birer girişimci adayı olarak yetişiyor.

BAŞARININ SIRLARI

Bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törende KALEGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ilıcan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya başarıların sırları ve iş dünyası hakkında çeşitli bilgi verdiler. Üç yıl boyunca sürecek proje kapsamında gelecekte 450 öğrencinin girişimciliğe hazır hale getirilmesi planlanıyor.

BİLGİ VERDİ

Törende konuşmacıların moderatörlüğünü yapan Karakaya, proje hakkında bilgiler verdi. Bu projenin hazırlanma bilincinin sosyal sorumluk olmasına dikkat çeken Karakaya, ?Türkiye kendine benzeyen ülkelere bakıldığında en az girişimciye sahip ülkelerden bir tanesi. 100 kişiden 4 tane girişimci oluyor. Şuandaki duruma baktığımız zaman güçlü olmanın artık tanımı değişti. Gelecekte girişimci olacak gençlere ihtiyacımız var. Kendi insanlarımızın girişimci olmasını istiyoruz. Ülke ekonomisinin başarılı olması için bu projeyi yazdık? şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü