Amaç, daha kaliteli hizmet

Amaç, daha kaliteli hizmet

112 ACİL SERVİS GÖREVLİLERİNE ?TEMEL MODÜL EĞİTİMİ? VERİLDİ

112 ACİL SERVİS GÖREVLİLERİNE ?TEMEL MODÜL EĞİTİMİ? VERİLDİ

Amaç, daha kaliteli hizmet

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve İlçe Hastaneleri Acil Servis Personeline yönelik ?Temel Modül Eğitimi? düzenlendi.

MEVZUATLAR ANLATILDI

Eğitime katılan personele, Acil Sağlık Hizmetleri Mevzuatları, Erişkin ve Çocuk Temel Yaşam Desteği, Acil İlaçlar, Akut Abdominal Ağrılı Hastalarda Genel Yaklaşım Kuralları, Alerjik Reaksiyonlu Hastaya Yaklaşım Kuralları, Ambulans Ekipmanları, Asepsi, Antisepsi, Dezenfektasyon ve Sterilizasyon, Astımlı Hastaya Yaklaşım, Yaralı Uzvun Değerlendirilmesi ve Atel Uygulama Prensipleri, Çevresel Aciller, Çoklu Yaralanma Olaylarında Triaj, Diyabetik Acillerde Genel Yaklaşım Kuralları, EKG (Kalp Ritm Değerlendirmesi), Enfeksiyonlar, Korunma ve Bildirimi Zorunlu Hastalıklar, Göğüs Ağrılı Hastaya Yaklaşım Kuralları, Hasta-Yaralı Taşıma Teknikleri, Havayolu Açma Yöntemleri ve Ventilasyon, Hipertansif Acillerde Genel Yaklaşım Kuralları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalıkları), Obstetrik Ve Yenidoğan Acillerinde Genel Yaklaşım Kuralları, Olay Yeri Yönetimi, Komuta Yönetimi, Pediyatrik Acillerde ve Psikiyatrik Acillerde Genel Yaklaşım Kuralları, Stroke (İnme), Sahada Şoklu Hastaya Yaklaşım konuları teorik olarak anlatılmış ve pratik uygulamaları yaptırıldı.

SON EĞİTİM OLDU

Söz konusu eğitimin Kırıkkale´de düzenlenen son Temel Modül Eğitimi olduğu, bu eğitimle birlikte Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve İlçe Hastaneleri Acil Servis Personelinin Temel Modül eğitimleri başarıyla tamamlandığı bildirildi. Vatandaşlara daha kaliteli Acil Sağlık Hizmeti sunmak için personele yönelik diğer eğitimlerin aralıksız devam ettiği kaydedildi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!