Amaç büyük İsrail!

Amaç büyük İsrail!

KUKLAYLA UĞRAŞMAK MESELEYİ HALLETMEZ

Amaç büyük İsrail!

Türkiye´nin güney sınır hattı boyunca Suriye ve Irak´ta yaşanan sıcak gelişmelerin esas amacının Türkiye´yi bölmek olduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, ?Amaç Büyük İsrail? dedi.

İNCİRLİK YİNE ABD´YE AÇILDI

Batı´nın amacının, Nil´den Fırat´a kadar olan, Arz-ı Mevud denilen alanda Büyük İsrail´in kurulması olduğuna dikkat çeken Vurgun, ?Bölgedeki olayların temel nedeni İsrail´in güvenliğinin sağlanmasıdır. Büyük İsrail´in kurulmasıdır. Büyük İsrail´in kurulması için de, Türkiye´nin bölünmesi gerekmektedir. Şu anda da Allah korusun Türkiye, bir bölünmenin eşiğine gelmiştir? şeklinde konuştu. Vurgun, İncirlik Üssü´nün ABD´ye açılmasını da, gaflet olarak yorumladı. HDP yönetimine de seslenen Vurgun,  ?Terörizm, ne size, ne temsil ettiklerinize bir fayda sağlamaz? dedi.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, ?Koalisyon süreçleri ve askeri operasyonlarla? ısınan Ankara´nın gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Devletin eli silahlı bir örgütle pazarlık yapamayacağını belirten Vurgun, problemin çözüm yerinin TBMM olduğunu ve bir araştırma komisyonu kurularak, genelde Türkiye´de, özelde ise Güneydoğu´da bir hak ihlali varsa bunu araştırması gerektiğini kaydetti.

KUKLAYLA UĞRAŞMAK MESELEYİ HALLETMEZ

 Devletin, son 3-4 yıl içinde Güneydoğu´dan çekildiğini ve oradaki yol kesmeleri sansüre tabi tuttuğunu ve böylece yöre halkının kendisine sempati duyacağına işaret eden Vurgun, ?7 Haziran sonrasında Güneydoğu´daki boşluğun kimler tarafından doldurulduğunu gördük.? dedi. Vurgun şöyle konuştu: ?Biz defalarca, ?Güneydoğu´da çözüm süreci ile yeni bir devlet kurulmasına zemin mi hazırlanıyor?´ diye sorduk. Asker var idiyse de ruhen çekilmişti. Şimdi görüldü ki tabiat boşluk kabul etmiyor. Devlet elden gitmek üzeredir.? Askeri operasyonlara girişen Hükümete seslenen Vurgun, ?Kukla ile uğraşmak, meseleyi halletmez. Kuklacıyı halletmek gerekir. Meselenin Irkçı emperyalizmin planları olduğunun görülmesi gerekir? dedi.

HÜKÜMETE YANILGILAR ÜZERİNDEN GİTMEYİN UYARISI

Suruç´taki patlama ve sonrasında ABD yönetimince birlikte alınan karar gereği yapılan operasyonlara da değinen Vurgun, ?DEAŞ yapmış olabilir. Ama bilemiyoruz. Kim doğru söylüyor. Kim gerçekleri saptırıyor. DEAŞ´tı, IŞİD´di bilemiyoruz. Biz buradan Hükümeti uyarıyoruz. Siz bu zamana kadar hep yanılgılar üzerinden gittiniz. Artık gerçeklere yönelin.? Dedi. Çözüm sürecinden itibaren PKK´nin bin 83 eylem yaptığını, ancak Hükümetin bunu kamuoyundan gizlediğini bildiren Vurgun, ?Hükümeti, kardeşlerimizi uyarmak, eleştirmek demek değildir? ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLİR

Vurgun şunları söyledi: ?Uyarıyorum. Gittiğiniz yol, yol değildir. 2.Mahmud´un dediği gibi ?Ya devlet başa, ya kuzgun leşe´. Siz bir tarafı terörizmle suçluyorsunuz. Sonra masaya oturup, müzakere ediyorsunuz. Ortada bir terörist varsa müzakere edilmez, mücadele edilir. Çözüm sürecinin mahiyetini kimse bilmiyordu. Gidilen yol yanlıştı.?  diyen Vurgun, ?Bir hukuk devleti, vatandaşlarının haklarını pazarlık konusu yapamaz. Varsa orada bir hak ihlali bunu TBMM araştırıp, kanunla tespit etmeli. 1930´larda, 40´larda Doğu ve Güneydoğu´da bazı yer isimleri değiştirilmişti. Niye değiştiriyorsunuz?? eleştirisinde bulundu. Astsubayımızın sivil elbisesiyle bankadan para çekerken şehit edildiğini, polislerimizin yatağından uyurken vurulduğunu belirten Vurgun, tırmandırılan terörün perde arkasında ABD, Avrupa ve Irkçı Emperyalizm olduğuna dikkat çekti.

HDP TÜRKİYE PARTİSİ Mİ?

HDP yönetimine de seslenen Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Vurgun, ?Gerilimin diğer yanında yer alan HDP´yi de uyarmak isterim. Terörizm korkunç bir kavramdır. Eğer bu ülkeyi yönetmek istiyorsanız bu ülkenin birlik, bütünlük ve manevi değerlerine destek vermelisiniz. Hele hele terörizm, ne size, ne temsil ettiklerinize bir fayda sağlamaz.? dedi. Kamplaşma değil, mahalle kavgası değil, bu ülkenin geleceğinin önemsenmesini isteyen Vurgun, ?Bizler hepimiz Malazgirt´te omuz omuza veren ecdadın torunları bugün birbirine silah sıkıp mermi atıyorsa oturup düşünmemiz lazım. Bu kimin işine yarıyor? Binbaşımızı, yatakta yatan polislerimizi şehit eden silahlar, kimin ürettiği silahlardır. Bu silahları onların eline kim veriyor.? diye sordu. Vurgun, ?Millet olarak iç hastalıklarımız, sen ben kavgasıdır. Etnik yapıdır. Etnik çatışmadır.? Diyerek, önümüzdeki yol haritasının, Milli Görüş´ün çözümleri olduğunu kaydetti.  Vurgun, ?Milletimize sesleniyorum. Karamsarlığa yer yok. Çünkü Milli Görüş var. Saadet Partisi var.? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ