Alzheimer yaşlanmanın parçası değildir

Alzheimer yaşlanmanın parçası değildir

Terlemez, “Alzheimer tamamen önlenebilir bir hastalık değildir; ancak yaşam tarzındaki bir dizi değişiklikle birlikte risk faktörleri bir nebze azaltılabilir” dedi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. İbrahim Terlemez, “Alzheimer tamamen önlenebilir bir hastalık değildir; ancak yaşam tarzındaki bir dizi değişiklikle birlikte risk faktörleri bir nebze azaltılabilir” dedi.

HÜCRELERİN ZAMANLA ÖLÜMÜ

Nöroloji Uzmanı Dr. İbrahim Terlemez, ‘1-30 Eylül Dünya Alzheimer Ayı’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.  Nöroloji Uzmanı Terlemez; “Beyin hücrelerinin zamanla ölümüne bağlı olarak hafıza kaybı, bunama (demans) ve genel anlamda bilişsel fonksiyonların azalması şeklinde gelişen tıbbi durum Alzheimer hastalığı olarak adlandırılır. Alzheimer hastaları, genellikle bilişsel ve davranışsal alanda performans düşüklüğü şikayetleriyle kliniklere başvurur. Hastalığın başlangıç evresine dair belirtiler daha hafif olmakla birlikte ileri evredeki hastalarda bulgular daha belirgindir.”

ZAMANLA KÜÇÜLMESİNE NEDEN OLUR.

“Nörolojik bir hastalık olan Alzheimer aynı zamanda en yaygın görülen demans türüdür. Demans insan beyninin çeşitli nedenlere bağlı (Genetiksel, enfeksiyöz, travmatik, damarsal gibi) harabiyetine bağlı olan ve bunama ile giden hastalıkların tümüne verilen genel bir isim olup, bunlardan en sık görülen nedeni Alzheimer hastalığı olarak bilinir. Hastalığın bulunduğu kişilerde beyinde ‘’beta amiloid’’ denen plakların (lezyonların) görülmesi söz konusudur. Zaman içinde bu lezyonların beyin içinde çoğalması ve sinir hücrelerinin harabiyeti beyinin nöronlarının ölmesine ve zamanla küçülmesine neden olur.”



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!