Altunbilek: Tüketicinin bilinçlenmesi gerekir

Altunbilek: Tüketicinin bilinçlenmesi gerekir

Tüketicinin bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizen Altunbilekler AVM Genel Müdürü Mustafa Altunbilek, herkesin bütçesine göre hareket etmesi ve kanaatkâr olunması gerektiğini söyledi.

PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ

Anadolu İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AGİAD) ile Kırıkkale Üniversitesi tarafından ‘Türkiye’de 1990 sonrası perakende sektörünün gelişmesi ve 2023 vizyonuna katkısı’ konulu seminer düzenlendi. Kırıkkale Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen semir de şehirde faaliyet gösteren perakende firmalarına Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, modülatörlüğünde Altunbilekler AVM Genel Müdürü Mustafa Altunbilek ve Baş Gimpa Genel Koordinatörü Muhammet Bağrıaçık, bilgiler aktardı.

 

BAŞARMAK İÇİN ÇALIŞMAK GEREKİR

Sözlerine hayat hikayesini anlatarak başlayan Altunbilek, başarmanın en önemli noktasının çalışmaktan geçtiğini söyledi. Firmaların büyümek için çalışanlarına gereken değeri verilmesi gerektiğinin altını çizen Altunbilek, “Çalışanlar olmazsa, firmalarda olmaz. Çalışanlarınıza gereken değeri verirseniz ve el üstünde tutarsanız müşterilerimize bu yansır. Şirketimiz bu Anayasa içinde demokratik olarak yönetiliyor. Burada herkes söz sahibi oluyor. Fikirlere büyük önem veriyorum. Benim hatam olursa masaya vurulmasını istiyorum. Yönetim kurulum sadece ailemden oluşmuyor. Çalışanlarda yönetim kurumunda bulunuyor. İcra kurulu 12 kişiden oluşuyor. Bunlardan 6 kişisi çalışanlardan oluşuyor.”diye konuştu.

 

2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM

72 şubede 2 bin 500 çalışanıyla hizmet vermeye devam ettiklerini açıklayan Altunbilek, “Tüketici alışkanlıkları çok değişti. Müşteri, yakın, hijyenik, rahat ve huzurlu ortamlarda alışveriş yapmayı seviyor. Her zaman güleryüz bekliyor. 2023 vizyonu benim için önemli. Bu vizyonu olumlu karşılıyorum. Bir işletme olarak huzur ve istikrarı ararım.” şeklinde konuştu. Kazanan bir işletme olmak isteniyorsa, roller iyi bilinmesi gerekir diyen Baş Gimpa Genel Koordinatörü Muhammet Bağrıaçık, kazanan firmaların takımlarını iyi kurması gerektiğini ve birlikte iyi bir maç oynamanın şart olduğunu ifade etti.

 

FİRMALAR DARALIYOR

Perakende firmaların 2012 yılında daraldığını, 2013 yılında ise, bu daralmanın kalktığını açıklayan Bağrıaçık, “Bu sene en fazla ciroyu yüzde 40’lık dilimle tütün elde etti. Gıda yüzde 46’lık dilimle kaldı. Gıdanın içinde alkol ürünleri de bulunuyor.” dedi. Günümüz tüketicisinin alışkanlıklarında büyük değişimler yaşandığını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da“Ticaret adamları her attığı adımı sağlıklı bir şekilde atması gerekir. İyi analiz doğru yatırımı birlikte getirir. Yarının ne getireceği belli olmaz. İşe başlarken ince elenip sık dokunması gerekir. Her yapılan işi müşteri endeksli yapılması gerekir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

BÜYÜK İŞLER YAPILMALI

Büyük ortaklıkların büyük işleri birlikte getireceğini vurgulayan AGİAD Başkanı Fatih Sarı ise büyük ortaklıkların düş dünyada ile mücadele etme şansının daha yüksek olduğunu kaydetti.

Programa Organize Sanayi Başkanı Nurettin Aydın, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç ve işadamları katıldı.

 

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı