Altın karaborsada

Altın karaborsada

Fiyatların sert bir düşüşe geçmesi üzerine vatandaş altına hücum etti. Bankaların altın işine el atmasıyla baş gösteren karışıklık, daha çok düğün yapacak aileleri kara kara düşündürmeye başladı. Vatandaş sarrafları suçlarken sarraflar ise bankalara ateş

Altının son iki yılın en düşük fiyatını görmesi kuyumcuları hareketlendirdi. Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda yoğunluk oluşturuyor. 
Kırıkkale?de özellikle çeyrek ve yarım altın talepleri karşılanamıyor. Sarraflar altındaki rekor fiyat düşüşünün yüzde 30-35 oranında talebi artırdığını söyledi. Bankada parası olup altın almak için bekleyenlerin böyle bir fırsatı değerlendirdiğine dikkat çeken sarraflar, kendilerinin bu kadar ani ve hızlı düşüş beklemediklerini kaydettiler.
Tüm Türkiye?de olduğu gibi Kırıkkale?de bu durumdan en çok etkilenen ise yine vatandaş oldu. Sarraflarda bir tane bile altın bulamadıklarını beyan eden vatandaşlar, ?Bu işin sonu nereye varır, kimin nasıl bir hesabı var, bilemiyoruz. Bu durumdan birilerinin çok büyük kazanç elde edeceği kesin. Düğün mevsimi yaklaşıyor. Olan yine biz düşük gelirlilere olacak? dediler. Kimi sarrafların, yüksek fiyatla aldıkları altını bugünkü fiyatla satmamak için ?yok satma politikası? uyguladığını iddia eden vatandaşların önemli bir diğer iddiası da kimi sarrafların, zor durumda kalanlara fahiş fiyatla, karaborsa altın satmaları. Bu konuya ilişkin ellerinde somut deliller olmamasına rağmen bu tür duyumların son zamanlarda arttığını iddia eden vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını arzu ettiklerini ifade ettiler.
Vazifelerinin vatandaşın altın ticaretine aracılık yapmak olduğunu belirten sarraflar ise, haklarındaki iddiaların asılsız olduğunu, piyasada altın bulmaları halinde vatandaşın ihtiyacını karşılamak üzere canla başla mücadele edeceklerini ve bulabildikleri altını vatandaşın kullanımına sunacaklarını ifade ettiler.


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı