Alternatif ürünler artırılıyor

Alternatif ürünler artırılıyor

Tarım faaliyetlerinin daha geniş yelpazeye ulaşması ve kaliteli verimin alınabilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışmalar sahada sürüyor.

Tarım faaliyetlerinin daha geniş yelpazeye ulaşması ve kaliteli verimin alınabilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışmalar sahada sürüyor. Bu kapsamda İl Müdürü Sırır Yılmaz ve ekipleri, örnek çiftçileri ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bahşılı İlçesine bağlı Karaahmetli köyünde malçlı sistem ile salatalık yetiştiren Hasan Tarık Bozkoyun isimli çiftçiyi işletmesini ziyaret etti. İşletmede incelemelerde bulunan Yılmaz, burada çiftçilerimize seslenerek; “İlimizde yetiştirilen ürün çeşitliliğini arttırmak ve alternatif ürünler ile zenginleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Çiftçimiz de ilimizde bir ilk olan malçlı sistemle salatalık yetiştiriciliği ile örnek teşkil ediyor.”

40 TON SALATALIK HASADI

“22 dekar arazisinde 2 ay kadar bir sürede yaklaşık 40 ton salatalık hasadı gerçekleştirdi ve üretmeye de devam ediyor. Ayrıca gelecek yıl için de üretim yaptığı alanı genişleterek 14 dekar daha eklemeyi ve domates ve patlıcan üretmeyi de planlıyor. Bu durum bizi daha da memnun ediyor. Hem İl Müdürlüğümüz hem de İlçe Müdürlüğümüz ile kendisine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız