Alp ve Alminalar kemer kuşandı

Alp ve Alminalar kemer kuşandı

KÜ SOYKAN TOPLULUĞUNUN DÜZENLEDİĞİ PROGRAM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KÜ SOYKAN TOPLULUĞUNUN DÜZENLEDİĞİ PROGRAM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Alp ve Alminalar kemer kuşandı

Kırıkkale Üniversitesinde Türk Savaş Sanatı Sayokan Kemer Kuşanma Töreni ve gösterisi düzenlendi.

ÖĞRENCİLER İDARİ PERSONEL KATILDI

Kapalı Spor Salonundaki programda öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı. Program Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu kurucusu Talutay Sedat Bozlak´ın ve Tayangu Murat Çekiç´in konuşmalarıyla devam etti.

KENDİ ÖZ SAVAŞ SANATI

Açılış konuşmasını yapan Talutay Sedat Bozlak, ?Sayokan topluluğumuz 6 yıl önce 14 dönem önce başlamıştır. Bu dönem 14. dönemini yaşıyor. Sayokan kendi öz savaş sanatımız. Savaşçının ve kağanların yolu anlamına geliyor. Burada ki savaşçı ve kağanlar 212 Metehan´dan Atatürk´e kadar atalarımızı temsil ediyor. Biz burada Sayokan yaptırırken sadece savaş sanatı değil, Alplerimize, Alminalarımıza öz kültürümüzü aşılamaya çalışıyoruz. Öz kültürümüzü aşılarken de aynı zamanda vücut sağlığımız için spor yaptırıyoruz? dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Kadınlar Gününü kutlayarak, Afrin´de devam eden Zeytin Dalı Operasyonunda görev yapan askerlerimizi selamlayarak sözlerine başlayan Tayangu Murat Çekiç, ?Kadınların kıymetleri bizim için çok büyüktür. Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Ben buradan Mehmetçiğimize, askerimize, destan yazan yiğitlerimize selam gönderiyorum. Unutmayalım ki biz Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu olarak ihtiyaç duyulduğunda cepheye gönüllü olarak gitmeye hazırız. Topluluk olarak gittiğimiz Fırat Üniversitesindeki Sayokan Közgüsünde (Siyah Kemer Sınavı) destan yazdık, tarih yazdık. 24 kişi siyah kemer alma yeteneğine sahip oldu ve bunu başardı. Türkiye´de ve dünyada bir Sayokan topluluğundan bu kadar siyah kemer alan olmadı. Herkes spor yapabilir ama herkes Türk savaş sanatı Sayokanı yapamaz. Bu sistemi kurup Türk milletine armağan eden benim kıymetli hocam Yabgu Nihat Yiğit´e şükranlarımı sunuyorum. ?Ömrü hayatı savaşlarla geçmiş bir milletin savaş sanatının olmayışı beni üzüyor´ diyerek Türk milletine Sayokanı armağan etmiştir. Türkiye´de yaşayan herkesin bu sisteme sahip çıkması gerektiği inancındayım? dedi.

ALP VE ALMİNALAR KEMER KUŞANDI

Konuşmaların ardından Alp ve Alminalar kemer kuşanıp gösteri yaptılar. Sayokan tekniklerinin ustaca sergilendiği gösteri büyük bir beğeniyle izlendi. Etkinlikte ayrıca Öğrenci Konseyi tarafından Kadınlar Günü münasebetiyle Alminalara gül verildi.

ALP VE ALMİNALARA SERTİFİKA VERİLDİ

Gösterinin ardından Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdurrahman Bozdaş, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Ertuğrul Ateş, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Kenan Ersan, Sayokan Topluluğu Koordinatörü Okutman Mahir Sofuoğlu ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Spor Hizmetleri Birimi Şefi Bayram Kayır tarafından Alp ve Alminalara sertifikaları verildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ