Allah?ın Sadık Kulu

Allah?ın Sadık Kulu

Merakla beklenen film gazetecileri bir araya getirdi. Kırıkkale`deki yerel basın mensuplarının izlediği Bediüzzaman Said Nursi`nin Isparta Barla`daki yılları animasyon film büyük beğeni kazandı. Gazetecilerin yanı sıra halkında büyük ilgisi vardı.

AİLELERİYLE FİLİMİ İZLEDİLER

Kırıkkale Zaman Gazetesi Temsilciliği tarafından organize edilen programda

gazeteciler, aileleriyle filimi izlemeye geldi. Önceki günlerde basını yemekte buluşturan temsilcilik, yeni bir organizasyonla basını yeniden kaynaştırdı. Babının zor şartlarda görev yaptığını açıklayan Zaman Gazetesi Kırıkkale Temsilcisi Zihni Duman, gazetecilerin sosyal faaliyetlerinin kısıtlı olduğunu söyledi. Gazetecileri daha önce yemekte bir araya getirdiklerini açıklayan Duman, bunundan sonrada faaliyetlerde bulunacakları işaretini verdi.

 

İLK UZUN METRAJ 3D FİLM

Yapımcılığını Fatih Gök`ün, yönetmenliğini Esin Orhan`in yaptığı Allah`ın Sadık Kulu-Barla animasyon sinema filmi Kırıkkale`de Makro Sineması`nda gösterime girdi. Gösterimde Said Nursi`nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan BARLA (1927-34)hayatına bakan kısmı ele alınıyor. Film, "Barla Fedakarlarının" devrin sert esen rüzgarlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor. Ayrıca özellikle de, o günlerin hanım kahramanlarının da, bu harekete katkıları yaşanmış hadiselerden hareketleri canlandırılıyor. Motion capture` tekniğiyle Türkiye`de yapılmış ilk uzun metraj 3D film. Yakın dönemin en büyük âlimlerinden biri olan Bediüzzaman Said Nursifnin Barla hayatı, Hollywood anime filmlerinin sık kullandığı `motion capture` tekniğiyle beyaz perdeye taşındı.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ