Allahın merhametini örnek alın

Allahın merhametini örnek alın

Vali Ali Kolat camilerde cemaat ve çocuklara sert davranılmaması gerektiğini söyledi. Çocuklara dini, camiyi öğretmek için önemli çalışmaların yapıldığını belirten Kolat, ailelerin de çocuklarına dini bilgileri öğretmesi gerektiğini bildirdi.

ÇOCUKLARA SERT DAVRANMAYIN

Cami Ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kırıkkale Nur Cami’nde program düzenlendi. “Cami, Kadın ve Aile” konusunun ele alındığı toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözlerine yer verildi. Hiç bir şekilde din, dil, ırk, mezhep farklılarının olmaması gerektiğini belirten Vali Ali Kolat, Allah’ın evleri olarak adlandırılan ‘Camilerde’ cemaate ve çocuklara sert davranmanın onları camilerden soğutacağını söyledi. Geleceğin yeni nesilleri olan çocuklara ibadet ve Allah sevgisinin aşılanması gerektiğini belirten Kolat, bu konuda ailelerin çocuklarına önemli bilgiler vermesi gerektiğini bildirdi.

 

CAMİLER BİRLİK VE BERABERLİK YERLERİDİR

Camilerin birlik ve beraberlik yerleri olduğunu belirten Vali Kolat, ibadethanelerin millet olma özelliğini taşıdığını söyledi. Son yıllarda camilerde önemli çalışmaların olduğunu belirten Kolat, bu konuda önemli çalışmaların olduğunu, kentte yapımı süren Nur Cami`nin şehre önemli bir gelişme kazandıracağını bildirdi.

İbadetin insanlara doğru yolu gösterdiğini belirten Kolat, din görevlilerinin Cuma hutbelerinde ve vaazlarda toplumun ahlak yapısına yönelik önemli açıklamalar yaptığını, cemaati iyi bir şekilde bilgilendirdiğini kaydetti.

 

NUR CAMİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Vali Ali Kolat konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Camiler millet olma özelliğimizi taşır. Camiler, birlik ve beraberlik merkezleri olarak, ibadetlerin yapıldığı, güzel ahlakların konuşulduğu yerlerdir. Son yıllarda Kırıkkale’de ibadet yerlerinin yeniden yapılması konusunda önemli çalışmalar var.  Nur Cami İnşaatı devam ediyor ve 2014 yılında ibadete açılacak.

Şehrimiz Camiler noktasından şanslı, herkes bu konuya destek veriyor. Fiziki yapıları kötü olan ibadet yerlerimiz restore ediliyor. Bunu ihmal etmemek gerek, herkesin çalışması gerekiyor” dedi.

 

SAYGIN BİR MESLEK

İl Müftüsü Bekir Gerek ise, din görevlilerinin saygın bir meslek icra ettiğini ve toplumu iyi yönde bilinçlendirdiğini söyledi.

İslam dininin mabetlerinin ‘Cami ve Mescit’ olduğunu belirten Gerek, bu yerlerin korunması gerektiğini ve bu konuda önemli çalışmaların olduğunu bildirdi. Gerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir.

Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir.”

 

KUTSAL MEKANLARDIR

“Bir mabet olarak cami;  erkek ve kadınların kendi aralarında genç ihtiyar, amir memur, zengin fakir demede bir araya geldikleri, yan yana saf durdukları, gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenab-ı Allah’ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekânlardır.  Kutsiyetini Kur’an-ı Kerimden ve Kâbe’den alırlar. Yüce Rabbimiz mealen şöyle buyurmuştur. “Şüphesiz âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk beyt (Mabet) Mekke’deki Kâbe’dir”

 

ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

“Bundan dolayı mescitlerin ve camilerin İslam’da önemli bir yeri vardır. Kutsallığından dolayı Allah’ın evi ve cihana yayılmış Kabe’nin şubeleri kabul edilmiştir.  Camiler, Allah’ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Yeryüzünde Allah’a en sevimli yerlerdir. Yeryüzünün Cennet bahçeleridir. Nitekim bir hadis-i kudside Cenab-ı Allah “Mescitleri, camileri, inşa, tamir, tanzim ve tenvir edenleri, benim rızam için bir birlerini sevenleri ve seher vaktinde istiğfar edenleri görünce onlara azap etmekten vaz geçerim” buyurmaktadır” dedi.

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü