ALLAH, MİLLETİMİZİ AKP?NİN USTALIK DÖNEMİNDEN KORUSUN

ALLAH, MİLLETİMİZİ AKP?NİN USTALIK DÖNEMİNDEN KORUSUN

Saadet Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Selami Çakır, Başbakan Erdoğan`ın mitinglerde oy isterken, `ustalık dönemi` vurgusunu eleştirdi.

SERT ELEŞTİRİ

Çakır ?Biz AKP deyince çıraklık döneminde Irak`ta bir buçuk milyon insanın katledilmesine Türkiye`nin ortak edilmesi ve İncirlik`ten 4 bin dokuz yüz doksan dokuz sortinin yaptırılması aklımıza geliyor. AKP`nin çıraklık döneminde zinanın suç olmaktan çıkarılması aklımıza geliyor. Kalfalık döneminde ise bankaların yüzde 60`ı elden gitmiş, Yunanistan`ın papazlarının bile Türkiye`de bankalarının olduğu dönemde hangi kalfalık döneminden söz edeceksiniz. 13 milyon fakirin olduğu bir dönemde hangi kalfalık döneminde söz edeceksiniz. Allah milletimizi Başbakan`ın ustalık döneminden muhafaza etsin? diye eleştirdi. Çakır, asıl ustalık dönemi için Ağır Sanayi Hamlesi, Denk Bütçe, Havuz Sistemi, D-8 gibi projelerle ülkemizde bir çığır açan Milli Görüş`ün hak ettiğini sözlerine ekledi.

 

?BORCA ESİR HALE GETİRİLDİK?

Ülkemizin, milletimizin geleceğinin çalındığına dikkat çeken Çakır, "Halkımız, insanımız geçim sıkıntısına ve borca esir hale getirilmiştir. 600 milyar dolara yaklaşan borçlarla, ülkemizin geleceği ve bizden sonraki kuşakların hayatı bugünden ipotek altına sokulmuştur. Kundaktaki bebek bile doğar doğmaz üzerine 12 bin dolar borç yüklenmektedir. AKP iktidarının 8 yıllık döneminde ödenen borç faizleri toplamı 408 milyar liradır. Peki, yıllardır yapılan, devletin elindeki varını yoğunu satarak, özelleştirmelerden bugüne kadar elde edilen toplam para nedir; Sadece 50 milyar dolar. Ülkemizde yoksul sayısı 13 milyona yaklaşmıştır. Yani her 5 kişiden biri yoksul durumdadır. Buna karşın Türkiye`de milyarder sayısı 30`lardan 150`lere çıkmış. Bir yanda yoksulluk, bir yanda da milyarder sayısı artıyorsa, bu, insanımız sömürülüyor, demektir." diye konuştu. Benzin ve mazota yapılan zamma da işaret eden Çakır, Benzin 4 TL`yi geçti. Bu 4 TL`nin sadece 1,5 TL`si benzinin gerçek fiyatı, geri kalan 2,5 TL`si vergiler. Hükümet paraya sıkıştıkça, en kolay kaynaklardan biri olarak hemen benzine, mazota zam yapıyor. Benzin istasyonları, vergi dairesi haline gelmiştir." diye konuştu.

 

BİZLER BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA BEDEL ÖDEDİK

Konuşmasında TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP`li Kuzu`nun katıldığı bir televizyon programında başörtülü adaylar konusunda Saadet Partisine yönelik açıklamalarına sert tepki gösteren Çakır, ?Başörtüsü namusumuzdur diyerek yola çıkan AKP bu konuda halkımızın beklentisine cevap vermeyi bırakın bu konuda bedel ödemiş bir partiye dil uzatmaktadır. Bizler bu mesele uğruna kapatılan partilerimizi sembolize eden beş yıldızlı amblemimizi yakamızda iftiharla taşıyoruz. 8 yıllık AKP hükümetleri döneminde başörtüsü zulmü artarak devam etmiştir. Bu konuda hükümet bir arpa boyu bile yol alamamıştır. Başörtüsü konusunda AKP zihniyetinin artık milleti temsil edemeyeceği tescil edilmiştir. Burhan kuzu derhal Saadet Partisi`nde özür dilemelidir. Bu konu Saadet iktidarında çözüme kavuşacaktır? şeklinde konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız