Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

KORKMA İLE BAŞLAYIP İSTİKLAL İLE BİTİYOR

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İstiklal Marşı´nın Korkma ile başlayıp, İstiklal ile bittiğini anımsatarak, her mısraın bir anlamı olduğunu söyledi.  Haktankaçmaz, ?Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın? dedi.

KORKMA İLE BAŞLAYIP İSTİKLAL İLE BİTİYOR

İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Kültür Merkezi´nde program düzenlendi.  Programın başında Mehmet Akif Ersoy´un hayatı slayt gösterisi eşliğinde izlendi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İstiklal Marşı´nın Korkma ile başlayıp, İstiklal ile bittiğini belirterek, her mısraın bir anlamı olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, İstiklal Marşı´nın hiçbir kelimesinde önemini yitiren bir manevi değer olmadığını bildirdi.

KAHRAMANLIKLA DOLU GEÇMİŞ

Haktankaçmaz konuşmasının devamında,  ?Ne kadar şanslıyız ki; kahramanlıklarla dolu bir geçmişe, bu geçmişi özetleyen bir İstiklal Marşı´na sahibiz. İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını ezberlemiştim ilkokul üçüncü sınıfta. O her kıtanın bir anlamı vardır. Bizim İstiklal Marşı´mız korkma diye başlıyor, istiklal ile bitiyor.?

HER SATIRINDA TARİH VAR

?Mehmet Akif Ersoy, büyük mücadeleler veren bu millete İstiklal Marşını hediye ederek taçlandırmıştır. Hiçbir satırında kelimesinde önemini kaybeden, değerini kaybeden bir mısra dahi bulamıyoruz. Bu millet, bu marşı kolay şekilde yazdırmadı. Biz hala bugün, bu şiiri okuduğumuzda her bir satırında içimiz titriyor.?

BİR MİLLETİN KALKINMASI

 ?Bir şeyler olduğunda 15 Temmuz gecesi bu ülkenin gençleri, istiklaline sahip çıktı. Gürültüsünden bile ürperebilecek zırhlı araçların önünde durdu. Gençler geleceklerine sahip çıktı. Bizler bu duygu ile yaşadığımız müddetçe bayrağımızın kıymetini bildiğimiz müddetçe Allah, bir kez daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayacaktır? dedi.

VATANIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker, ?Akif´in Hürriyet Anlayışı´ adı altında konuşma yaptı. Bulduker, ?Ülkemizin bağımsızlığının, milletimizin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün emaresi olan İstiklal Marşımız 1921 yılında bugün kabul edilmiştir. Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız şehit dedelerimiz bizlere bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız? ifadesinde bulundu.

GELECEĞE EMANET ETMİŞTİR

Bulduker, ?Bu sorumluluğu taşımak kolay değildir, çalışmak ister, fedakârlık ister. Bizden sonraki nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak için geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı´nda Türk Milleti´nin ne için savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşı´nı destanlaştıran Akif, Milli Mücadele ile İstiklal Marşımızı hediye etmiştir? dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI VE İSTİKLAL

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri tarafından ?Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı´ konulu oratoryo ve konu ile ilgili drama gösterisi sunuldu.  Dereceye giren şiirlerin okunması esnasında, bazı öğrenci velileri de duygusal anlar yaşadı. 15 Temmuz´u anlatan sunumun ardından Kırıkkale genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

PROTOKOLDEN BÜYÜK İLGİ

Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe; Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ