Allah böyle felaketi bir daha yaşatmasın

Allah böyle felaketi bir daha yaşatmasın

20 YIL ÖNCE KIRIKKALE´Yİ ADETA HAYALET ŞEHİR HALİNE GETİREN PATLAMADA ÖLEN İKİSİ ÇOCUK DÖRT KİŞİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

20 YIL ÖNCE KIRIKKALE´Yİ ADETA HAYALET ŞEHİR HALİNE GETİREN PATLAMADA ÖLEN İKİSİ ÇOCUK DÖRT KİŞİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Allah böyle felaketi bir daha yaşatmasın

Kırıkkale MKE Mühimmat Fabrikası İmla İşletmesi TNT Atölyesinde 3 Temmuz 1997´de meydana gelen ve 2´si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 20´nci yıl dönümünde yaşamlarını yitirenler Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen törenle Şehitlik Mezarlığında anıldı

HER YIL ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR

3 Temmuz 1997 tarihinde yaşanan patlamada yaşamını yitirenleri anmak ve kara günü hatırlamak için her yıl olduğu gibi tören düzenlendi. Törende konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mustafa Teke, ?Bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayız. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin? dedi.

3 TEMMUZ´U UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Kırıkkale 3 Temmuz 1997 tarihini hiç ama hiç unutmadı. Kırıkkale´yi adeta savaş alanına çeviren, 2´si çocuk 4 kişinin öldüğü patlamanın 20. yıldönümü düzenlenen törenle şehitlik mezarlığında anıldı.

ŞEHRİMİZ SAVAŞ ALANINA DÖNMÜŞTÜ

MKE Mühimmat Fabrikası´nın İmla İşletmesi TNT Atölyesinde 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamanın 20. yıl dönümü. 2´si çocuk 4 kişinin öldüğü patlama nedeniyle, o tarih de fabrika çevresinde oturan onlarca kişi de yaralanmış, 40 bin konut hasar görmüş ve milyarlarca lira maddi zarar meydana gelmişti. Patlamalar nedeniyle halk 3 gün boyunca şehir dışında konaklamıştı. Patlama ile ilgili soruşturma başlatılmış ve kurum dışı bir etki veya sabotaja dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı sonucuna varılmıştı.

KIRIKKALE ADETA HARABEYE DÖNMÜŞTÜ

1997 yılında meydana gelen patlamada Kırıkkale de çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasar meydana gelmiş ve Kırıkkale şehir dışına taşınmıştı. Aradan geçen 20 yıl sonra patlamanın yıldönümü nedeni ile şehitlik mezarlığındaki anma töreninde bulunuldu. MKE işçisi İsmet Altınışık şehitlik de bulunan mezarı ziyaret edilip dua edildi ve mezarına karanfil bırakıldı.

20. YILDA BİR KEZ DAHA ANILDI

MKE Kurumu Mühimmat Fabrikası Müdür Vekili Selahaddin Adil Kılıçkaya açıklamasında, ?Allah bir daha o günleri göstermesin. İşveren olarak gereken önlemleri aldık. Aradan geçen 20 yıl ile birlikte inşallah o günleri bir daha görmeyiz.?

ALLAH BÖYLE GÜNLERİ BİR DAHA YAŞATMASIN

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mustafa Teke ise, ?Görev başında şehit olan tüm emek şehitlerine buradan baş sağlığı diliyorum. 20 yıl geçmesine rağmen bu patlamanın üzerinden unutmadık. Kırıkkale ye de tüm Türkiye yede unutturmayacağız. Bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Unuttuğumuz zaman bu tür olayların yaşanması kendiliğinden oluşuyor. O tarih den sonra alınan tedbirler, güvenlik önlemleri işyerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile orada çalışan arkadaşlarımızın uzmanlaşması işini daha iyi yapmaya başlaması ile beraber bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayız. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin? diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ