Alevilere hakaret edildi

Alevilere hakaret edildi

Alevi Dedesi Rıza Ulusoy, Açık Öğretim Fakültesi Türk dili ve Edebiyatı Osmanlı Türkçe grameri ekinin 80 ve 81. Sayfalarında Alevilere hakaret eden cümleler bulunduğunu Kitap yazarı Profesör Doktor Hayati Develi'nin nefret suçu işlemekte olduğunu belirtti

KUL HAKKIYLA GİTMEYİN

Alevi Dedesi Rıza Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, “Eskişehir Açıköğretim Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı Osmanlı Türkçe Grameri ekinin 80 ve 81. Sayfalarında Doktor Hayati Develi’nin yazmış olduğu kitabında kötü ayin yapan Kızılbaşlar diye ifade ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bir atasözünden esinlenerek ifade etmek isterim ki, Tahsil cehaleti giderir ama eşeklik baki kalır. Ne kadar doğru bir sözdür. Alevilerin, Kızılbaşların yapmış olduğu ibadetler bir defa ayin değil Cem ibadetidir. Cenabı Allah benim karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor. Cem ibadetinde helalleşme vardır. Cem ibadetiyle ayini ayıramayacak kadar zavallı zata diyecek bir söz bulamıyorum.”

 

NİFAK TOHUMU EKİYORLAR

“Devlet yetkilileri insanlar arasına nifak sokacak, insanları ayrıştıracak bu kişilere fırsat vermemelidir. Ülkemizin içeride ve dışarıda bir sürü düşmanı vardır. Birbirimize her zaman sahip çıkmalıyız. Çevremizde ki komşularımızın durumu malumdur, ölen de Allahuekber diyor öldürende. Peygamber Efendimiz benden sonra delalete düşmeyin diye vasiyet etmiştir. Tekrar cehalet dönemine dönmek istemiyoruz. Böyle sevgiden ve saygıdan uzak kişiler olduğu müddetçe barışı sağlamak zor ama imkansız değildir. Biz hiçbir zaman kimsenin ibadetini ve ibadet şeklini eleştirmiyoruz. Ayrım yapan, bizleri eleştirenler vatan hainleridir.” Dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ