ALEVİ, Şİİ VE SÜNNİ ÖZ KARDEŞTİR

ALEVİ, Şİİ VE SÜNNİ ÖZ KARDEŞTİR

Bab-ı Ali Vakfı tarafından Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Vakıf Başkanı Haydar Arat Alevi'si ve Sünni'siyle biz kardeşiz. Siyonistlerin oyununa gelmemeliyiz” dedi.

 

KARDEŞLİK BİLİNCİ İLE YAŞAYALIM

Yoğun katılım ile Gök Düğün Salonu’nda gerçekleşen anma programına Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Katılımcıların kimi zaman duygulu anlar yaşadığı anma programında Kurtlar Vadisi Senaristlerinden Yazar Ahmet Turgut’un kitapları büyük ilgi gördü. Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından katılımcılara seslenen Bab-ı Ali Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Arat kardeşlim mesajları verdi. Dünyadaki bütün mezheplerin aynı anne babaya sahip öz kardeşler olduğunu vurgulayan Arat bu bilincin herkeste bulunması gerektiğini söyledi.

 

İSLAM DİNİ BÜYÜK YARA ALDI

Alevi, Sünni ve Şii ayrımı yapılmaksızın herkesin birbirini kardeş gözüyle görmesi ve birbirinin zulmüne sessiz kalmaması gerektiğini belirten Arat dünya üzerinde kardeşçe bir yaşam sürmekten daha güzel bir şeyin olmayacağını ifade etti. Kardeşlik rüzgarları içersisinde herkesin dinini de özgürce yaşayacağını belirten Arat hastalığın son evresine gelmiş bir hastaya kan takviyesi yapıldığı gibi İslam dininin de büyük yaralar aldığını ve kan takviyesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

BİR KEZ DAHA ANIYORUM

Yine böyle bir dönemde İslam dininin kan takviyesine ihtiyaç duyduğunu ve aldığı yaralar ile kendini toplamakta zorlandığını belirten Arat, Hz. Hüseyin’in kendi kanını İslam dünyası için Kerbela’da döktüğünü, İslam dininin yeniden dirilmesi ve ayağa kalkması için gerekli olan gücü sağlamak adına kendi canını feda ettiğini söyledi. Barış ve kardeşlik adına Kerbela’da can veren Kerbela şehitlerini bir kez daha andığını belirten Arat katılımcılara teşekkür etti.

TURGUT’A BÜYÜK İLGİ

Arat’ın ardından söz alan İlahiyatçı Yazar Akın Caba katılımcılara konferans verdi. Konferans sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan katılımcılar gözyaşlarına hakim olamazken Caba’nın konuşması sık sık salavatlarla bölündü. Kerbela Şehitlerini anma programı Kurtlar Vadisi Senaristlerinden Yazar Ahmet Turgut’un imza günü ve kitap satışı ile devam etti. Katılımcılar her yıl olduğu gibi bu yılda organizasyonu aksatmadan gerçekleştiren Vakıf yönetimine ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yazar Ahmet Turgut’un imza günü ise izdihama sahne oldu.

 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı