Alevi kültür derneğine anlamlı ziyaret

Alevi kültür derneğine anlamlı ziyaret

İl müftülük görevlileri 12 Ağustos Çarşamba günü Muharrem ayı matem günleri anısına Alevi kültür Derneğini ziyaret ettiler.

İl müftülük görevlileri 12 Ağustos Çarşamba günü Muharrem ayı matem günleri anısına Alevi kültür Derneğini ziyaret ettiler. Müftülük Görevlileri: Din Hizmetleri Uzmanı- Yusuf Nabi Dursun, Uzman Vaiz -İbrahim Sağlam ile Hasan Dede cami hocası- Selim Aydın bulundular. Misafirleri dernek Başkanı Hüseyin Güney –Başkan yardımcısı: Serpil Erbay ile Sekreter Hasan Akçay ve üyelerimiz tarafında karşılandılar.

 

Yusuf Nabi Dursun" İslam dünyasında Ehlibeytin, 12 imamların ve ker bela şehitlerinin anılarınıyaşatmak Yas -ı matem günlerini andığımız bu günlerde İnsanlık bir daha böyle acılar yaşamasın. Diyerek, Hz. İmam Hüseyin peygamberimizin torunu ve Hz imam Ali ile Hz. Fatıma’nın oğludur. Bu ismi ona Hz. Muhammet vermiş idi İmam Hüseyin doğduğu zaman Hz. Muhammed’ in kulağına “O cennet çocuklarının efendisi ( Seyyid)dir. “ diyerek seslendiği yazılıdır. Bunlar benim oğullarımdır, kızımın oğullarıdır.Hz. peygamberimiz Hz. İmam Hasan ile İmam Hüseyin i çok severdi. Ben onları seviyorum sizde onları sevenleri sevin dediği bir çok kaynakta yazılıdır. Hz. İmam Hüseyin Ker beladaki şahadeti nedeniyle Şehit, Seyyid- uşŞuheda,Şah-ı şehidan gibi isimlerle anılmaktadır.yezit’in Hz. İmam Hüseyin’e,Hz Ali soyuna Ehlibeyte reva gördüğü eziyet ve zulmü lanetliyoruz. Matem ayının İslam dünyasında Barış, Sevgi ve hoşgörü içinde birlikte kardeşçe yaşamaya vesile olmasını diliyorum. 12 İmamların ve Ehlibeyt ’in sevgisini gönlümüzde yaşatalım.''

 

Hüseyin Güney konuşmasında, "Hepimizin ortak dileği, Son günlerde meydana gelen orman yangınları ile sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve kamu görevlilerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Yakınlarını kaybeden ailelerin başı sağ olsun.Kerbela Olayı: İslami topluluklarının, İnsanlığın ortak acısıdır. Yüz yıllara damgasını vurmuş hüzünlü bir destandır Hz. İmamHüseyin Yiğitliğin, Fedakârlığın, mazlum olmanın, Direnişin sembolü dür. İmam Hüseyin ne olursa olsun asla yezit ’e biat etmeyeceğini dolayısıyla zalime ve onun zulmüne boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya şahadetiyle kanıtlamıştır. İnsanlık var oldukça İmam Hüseyin var olacaktır. İmam Hüseyin ismi her zaman bize Zalime boyun eğmeyenler gelir. Onun “ Zalimin zulmüne karşı çıkmamak mazluma yapılacak en büyük kötülüktür. Ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık, Zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise yücelik sayarım” sözü erdemli, adil, vicdanlı, onurlu asil bir insan olmanın göstergesidir. Yas-ı matem günlerinde Hz. İmam Hüseyin’i ve yol arkadaşlarını saygı ve sevgiyle anıyoruz 12 imamların, Ehli beytin, Hz. imam Hüseyin’in katarından ayrılmayalım.  Dünyada Yaşanılan Acıların yoksulluğun, savaşların son bulmasını demokrasi ve barış içerisinde kardeşçe yaşamayı diliyoruz. ''dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız