Aldığımız görevin hakkını vermek istiyoruz

Aldığımız görevin hakkını vermek istiyoruz

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle ile bir araya gelerek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gök, Aldığımız görevin hakkını vermek istiyoruz” dedi.

1 YILLIK ÇALIŞMA SUNUMU YAPILDI 

Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök, Meclis Başkanı Bekir Şahin ve TSO yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya birleşme hazırlıkları içerisinde olan yerel gazetelerin sahipleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirleri katıldı. Toplantı 22 Mayıs 2013 tarihinde görev mazbatasını alan yönetimin 1 yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerin tanıtımını içeren sunum ile başladı.

ŞEHRİMİZE YAKIŞAN BİR BİNA

Ekrem Gök, göreve geldiği günden bugüne önemli projelere imza attıklarını belirterek verilen sözlerin yerine gelmesi için yoğun bir çalışma sergilediklerini söyledi. “Aldığımız görevin hakkını vermek istiyoruz” diyen Gök, “Biz yola çıkarken ilk büyük projemizi açıklamıştık. Bu şehre yakışan bir Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasını bu şehrin hizmetine sokacağız demiştik. Almış olduğumuz binayı 2 milyon 790 bin TL’ye aldık, 60 bin tapu masrafı ile 2 milyon 850 bin TL’ye almış olduk. Bizim bütçemiz yoktu, fakat oda binamızı aldık.” dedi. 

TIP FAKÜLTESİNE AMBULANS ALDIK

Tıp Fakültesi’ne 175 bin TL’ye bir adet ambulans aldıklarını açıklayan Gök, “Bu para bize ağır geldi ve Ticaret Borsası ile kontak kurduk. Ticaret Borsası bize bütçesinden 50 bin TL ayırdı. Bizde yönetim kurulu meclis üyelerimiz ile bir havuz yaptık. Çünkü bu ambulans herkese her an lazım olabilir. Bizlerde meclis üyelerimizden 125 bin TL para toplayarak ödedik. 440 bin TL ile odayı teslim aldık. Kasamızda 1 milyon 050 TL bulunuyor. 300 bin TL Meclis Başkanımız, ben ve 4 yönetim kurulu üyemizin kasaya koymuş olduğu faizsiz parayı bloke ettik. 7 yıl taksitle 1 milyon 500 bin TL Vakıf Bankası’ndan kredi kullandık.” diye açıkladı.

KENDİ ARACIMI KULLANIYORUM

Odaya ait makam aracını resmi programların dışında kullanmadıklarını belirten Gök “Odaya ait makam aracını odamızın resmi programlarında kullanıyoruz. İkinci derecedeki Kırıkkale’deki programlara da makam aracı ile gidiyorum. Onun haricinde makam aracını kullanmıyorum. Göreve geldiğimizde günden bugüne kadar yani 1 yıl içinde 2 bin km yapmışız. Biz göreve geldiğimizde aracımızın kilometresini bile zabıta geçtik. Maaş ve oturum başı toplantılardan para almıyoruz. TSO’nun olmazsa olmazı, devletimizin vermiş olduğu aylık 40 TL para var. Biz bu parayı alıp cebimize koymuyoruz. Ayda 40 TL yılda ise 480 TL. Biz bunu ödemedik. Yeni bina aldığımız için tasarruf tedbirleriyle paramız içeride duruyor. Hiçbir meclis üyemiz bu parayı kullanmaz.” şeklinde konuştu. 

10 BİN LİRAYA HASTANE BOYANDI

Özel toplantı ve davetlerin masraflarını kendi ceplerinden karşıladıklarını belirten Gök “İftar yemeği ve çeşitli yemekli faaliyetlerde toplantılarımızın giderlerini meclis üyelerimiz cebinden karşılıyor. Ayrıca bizim diğer odalardan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 tane oda var. Biz Türkiye’de ilki yaptık. Yönetimimiz haftada bir, meclisimiz ise ayda bir toplanır. 15’e yakın toplantı yaptık. Oy çokluğu ile karar almadık, kararlarımız hep oy birliyle aldık.  KETEM bölümüne devletin ödeneği bir yıl geriye kaydığı için bize İl Halk Sağlığı Müdürümüz Sayın Feramiş Ender Güngüneş boyanması gerektiğini söyledi. Ben de 10 bin TL vererek hastaneyi boyattım. Yüksek İhtisas Hastanesi içerisinde bulunan diyaliz hastalarının nakil araçları için de 5 bin TL vererek araçların içlerini yaptırdık. Biz bu giderlerin hiç birisini odadan karşılamıyoruz, kendi cebimizden harcıyoruz.” Dedi. 

ARSA İLE İLGİLİ MAHKEME DEVAM EDİYOR

Odaya ait arsa konusunda ise Gök “O arsamıza çok talipliler çıkıyor. Geçmiş dönemden de mahkemelik durumu vardı, şuanda mahkeme devam ediyor. Biz orayı satmayı düşünmüyoruz. Kırıkkale’nin hizmetine kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Kırıkkale’ye TOBB Üniversitesi istiyoruz. 1 yıl önce de Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu “Kırıkkale’ye lise mi istersiniz?” diye sordu. Bizlerde ilimize lise değil bir Vakıf Üniversitesi ve TOBB Üniversitesinin bir bölümünün olmasını istedik. Bizi kırmayarak tüm girişimleri yaptı. Şu anda TOBB Üniversitesinin kararı TOBB Yönetim Kurulundan çıktı, YÖK’ün elinde. YÖK imzasını attığı zaman temelini en kısa sürede atacağız.” diye konuştu.

HİÇ BİRİMİZ MAAŞ ALMIYORUZ

Melih Sucukları restoranda gazetecilerle akşam yemeğinde buluşan Ekrem Gök, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. Bir soru üzerine Gök odaya ait makam aracının kilometresini bile resmi kayıtlara geçirdiklerini belirterek “Makam aracının kilometresini bile kayıtlara geçirdik. Bir yıl içinde ne kadar kilometre yapmışız o bile kayıtlarda mevcut” dedi. Giderlerin büyük çoğunluğunun kendi ceplerinden karşılandığını belirten Gök, Yeni bina için alınacak oda personelinin kesinlikle kendisi ve yönetim kurulu üyelerinin yakınlarından olmayacağını söyledi. Yandaşçılık yapmayacaklarını belirten Gök, “Biz birleşmeden yanayız. Birlik olanla birlik oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur” dedi.

BİZ DE HİÇ BİR ZAMAN YANDAŞLIK YAPMAYIZ

Gök, odada çalışan personelin istihdamı konusunda ise, “Göreve geldiğimizden bu güne kadar mevcut personel ile çalıştık. 8 personelimiz bin 850 kişiye hizmet veriyor. Eş, dost, akrabayı işe alalım istihdam edelim diye bir düşüncemiz olmadı. Yeni binaya geçtiğimizde fiziki yapı da değişecek. O zaman istihdam yapılacak. Ancak bu istihdam yine ne benim, ne meclis üyelerimizin ne de yönetim kurulu üyelerimizin isteği doğrultusunda gerçekleşmeyecek. Odamızın belli kriterleri var. Bu kriterler gözetilerek istihdam yapılacak” diye konuştu.

TÜM FAALİYETLERİMİZ ŞEFFAF

Gök şöyle devam etti: “Meclis üyelerine aylık oturum ödeneği başlığı altında verdiği bir 40 TL var. Bu yılda 480 TL’ye ulaşıyor. Hiçbir meclis üyesi bu parayı alıp cebine koymuyor. İnternet sitemize girip bakın, tüm toplantıların kararları, gelirler ve giderler yayımlanıyor. Ne kadar para gelmiş, ne kadar nereye harcanmış hepsi orada var. Şeffaf bir yönetim sergiliyoruz.”

“BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ”

“TOBB’a bağlı 365 oda var. Biz bir ilki gerçekleştiriyoruz. ­Meclis ve yönetim kurulu üyeleri arasında büyük bir birliktelik var. Bütün toplantılarda alınan bütün kararlar oy birliği ile alındı. Karar defterimizde oy çokluğu ile diye bir ibare düşmedi. Bu bizim birlikteliğimizi gösteriyor.”

YÖK ONAYI BEKLİYOR

Gök, TOBB Üniversitesi’nin bir fakültesinin Kırıkkale’ye getirilmesi konusunda da müjde vererek, “Bu konuda göreve geldiğimizde bir çalışmamız olacağını söylemiştik. Bu söylemde kalmadı ve girişimlerimizi sürdürdük. Sonuçta TOBB yönetim kurulundan şehrimize üniversitenin bir fakültesinin getirilmesi kararı geçti. Şuan YÖK onayı bekleniyor. Onay verilir verilmez inşaata başlanır” dedi.

“GÜCE GÜÇ KATARIZ”

Toplantının en önemli gündemini ise gazetelerin birleşmesi oluşturdu. Gök bu konuda şu açıklamaları yaptı; “Biz birlikten yanayız. Hep öyle olduk. Şehrimizin menfaatine olacak bütün birliktelikleri destekleriz. Birlik olanla birlik oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Birliktelikler gücü oluşturur, biz de bu güce güç katarız.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü