Alamadıkları dairelerin derneğini kurdular

Alamadıkları dairelerin derneğini kurdular

Fİ-YAKA MAĞDURLARI SON ÇARE OLARAK BU YOLU DENEYECEKLER

Fİ-YAKA MAĞDURLARI SON ÇARE OLARAK BU YOLU DENEYECEKLER

Alamadıkları dairelerin derneğini kurdular

2011 yılında dönemin Başbakan yardımcısı Beşir Atalay ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz´ın katıldığı törenle temeli atılan Fi Yaka konutlarından daire sahibi olmak isterken elleri boş kalan aileler dairelerine sahip olamadıkları gibi ödedikleri paralarda boşa gitti. 5 yıldır çaresiz kalan aileler haklarını aramak için dernek kurdu.  

ÇOĞUNLUĞU BİTEN BİN 80 DAİREDEN HİÇ BİRİ TESLİM EDİLMEDİ

Dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve çok sayıda bürokratın katıldığı törenle temeli atılan ve büyük çoğunluğu tamamlanan Fi Yaka konutlarından ev sahibi olmak isteyenler aradan geçen 5 yıla rağmen dairelerini alamadı. Paralarının tamamını ödemelerine rağmen dairelerini alamayan aileler mağdur oldu. Yıllardır çalmadık kapı bırakmayan Fi Yaka mağdurları her defasında elleri boş kaldı. Büyük çoğunluğu tamamlanan daireler TMSF´ye devredildiği için hak sahiplerine teslim edilemiyor.     

DAİRELER SAHİP OLAMADILAR AMA DERNEĞİNİ KURDULAR

Temeli ilk atıldığı yıllarda cazip fiyatları ve ödeme kolaylığıyla ev sahibi olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat olarak henüz temeli atıldığı ilk günlerden itibaren buradan ev alanlar paralarının tamamını ödemelerine rağmen konutlarını alamadılar. Çaresiz kalan aileler önceki gün bir araya geldiler aileler öncelikle sahip olamadıkları evlerin adını çağrıştıran Fe Yaka Kırıkkale Evleri Sahipleri adı altında bir dernek kurdular. Aslan Öztemir´in başkanlığındaki dernek yöneticileri İnşaat şantiyesine giderek burada yapacakları çalışmalar hakkında bir takım kararlar aldılar. Teslim alamadıkları dairelerin önünde selfie çekerek poz verdiler



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü