Aladağ´daki felaketin tek sorumlusu hükümet

Aladağ´daki felaketin tek sorumlusu hükümet

SORUMLULAR BİR AN EVVEL BULUNMALI

Aladağ´daki felaketin tek sorumlusu hükümet

Adana Aladağ´daki yangın ile ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal 11´i çocuk, 12 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan felaketin sorumlularının bu binaya ruhsat verenler olduğunu söyledi.

TARİKAT YURTLARINA İZİN VERİLMEMELİ

Önal, açıklamasında yurdun bir tarikata ait olduğunu belirterek ?Bu talihsiz yangında 11´i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Canlarından değerli evlatlarını okutabilmek için kaçak tarikat yurtlarına bırakmak zorunda kalan ailelerin acısı, hepimizin acısı olmuştur. Bu felaketin tek sorumlusu 14 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti hükümetidir. Bu yurda ruhsat veren ve denetiminden sorumlu olanlardır? dedi.

SORUMLULAR BİR AN EVVEL BULUNMALI

Önal açıklamasında, ?Ölümlerin, tecavüzlerin yaşandığı tarikat yurtları çocukların neşe dolu seslerini bir kez daha susturmuştur. Bu faciada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ancak bu elim olayın yaşanmasında kim ya da kimlerin ihmal ve sorumlulukları varsa da bir an önce bu kişiler bulunmalı ve sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalıdır.?

ÖZEL YURTLARI DAHİ DENETLEMİYORLAR

?14 yıldır iktidarda olanların maalesef özel yurtların denetlenmesinde dahi son derece başarısız kalmış olmaları toplumsal hafıza da fazlasıyla yer bulacaktır. Hala yurt sorununu çözememiş, yurtların denetlenmesinde yetersiz kalmış, bilimsel ve laik eğitimden ise çoktan vazgeçmiş iktidarın ülkemizi artık yönetemez hale geldiği çok açıktır.?

CHP İKTİDARINDA SORUMLULAR HESAP VERECEK

?Bugüne kadar yaşanan ve toplumsal hafızalarda çoktan yerini almış Soma Faciası, Ankara Garı Patlaması ve diğer katliamlar sonrası siyasi sorumluluk gereği istifa etmeyi dahi akıllarına getirmeyenleri toplumsal hafıza bir kez daha tarih önünde mahkûm edecektir. CHP iktidarında bu tür facialara seyirci kalanların ise bağımsız yargı önüne çıkartacağımızdan kimsenin şüphesi de olmasın.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız