Akyön´ün adaylık açıklaması büyük tepki topladı

Akyön´ün adaylık açıklaması büyük tepki topladı

CAMİYE SİYASET SOKMAK DOĞRU DEĞİL

Akyön´ün adaylık açıklaması büyük tepki topladı

Önceki gün Ak Parti´den Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yapan Bahattin Akyön´ün açıklama öncesi toplanma merkezi olarak Merkez Nur Camiini kullanması halk arasında büyük tepkiye yol açtı. Özellikle Ak Parti seçmeninin tepki gösterdiği Akyön için Ak Partililerin İl Başkanlığı ve Genel Merkez nezdinde şikâyetlerini diye getirdikleri bildirildi.

NUR CAMİİNİN AVLUSUNDA TOPLANDILAR!

Aday adaylığı için yapacağı sosyal medya duyurularında ve afişlerde, toplanma mekânını Nur Camii olarak açıklayan Akyön, açıklamasında, ?Burada toplanacak grupla birlikte kılınacak namaz sonrası parti il binasına giderek aday adaylığı için başvurusunu yapacağını? bildirmiş, yaklaşık 50-60 kişilik bir grupla camide toplandıktan sonra başvurusu yapmıştı.

CAMİYE SİYASET SOKMAK DOĞRU DEĞİL

Konuya ilişkin internet sitemizi arayana birçok vatandaşlar, İslam Dininin kutsal değerlerinin siyasete bu denli alet edilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, ?Artık bu kadar da olmaz! Cami, tüm Müslümanların kutsal mekânı ve ibadethanesidir. Bu mekâna siyaset sokmak hem toplumsal barışa hem de insanların kutsallarına vurulan büyük bir darbedir? dediler.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM TARİHİNİ DE KULLANIYOR

Adaylık öncesi Cidde Basın Ataşesi olarak Suudi Arabistan´da görev yapan Bahattin Akyön´ün böyle bir davranışının asla kabul edilmeyeceğine vurgu yapan vatandaşlar, ?Her fırsatta İslam Dininin kutsallarını kendi şahsi duygularına alet eden bir şahsın Kırıkkale´ye nasıl bir faydası olacak? Akyön´ün din sömürüsü bu olaylarla da bitmiyor. Aday adaylığı broşüründe proje sayısını Peygamber Efendimizin doğum tarihiyle özdeşleştiren Akyön, sözde Kırıkkale´nin plakasını esas alıyormuş gibi görünüp 571 tarihine vurgu yapıyor? şeklinde konuştular.



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu