Aktif Eğitim-Sen`den `Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum` Projesi

Aktif Eğitim-Sen`den `Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum` Projesi

Aktif Eğitim-Sen Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice, öğrenciler arasında gittikçe yaygınlaşan uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıkların önüne geçmek amacıyla `Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' projesi başlattıklarını duyurdu.

BAĞIMLILIĞI EN AZA İNDİRMEK

Proje kapsamında bağımlı çocuklar ve ailelerini eğitici çalışmalar içeren stratejik eylem planı hazırladıklarını anlatan Delice, projeyle ülkenin geleceği olarak görülen genç bireyler arasındaki bağımlılığı en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

SAYISIZ PROBLEMİN

Delice, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hatalı ve maksatlı politikaları yüzünden eğitim sisteminde oluşan sayısız problemin çözüm beklediğini belirtti. Delice, “Bu konuda bir çırpıda sayılabilecek sorunlar, okulların fiziki olarak hazırlıklı olmaması, okul idarelerinde yaşanan kargaşa, öğrenci yerleştirmelerinde yaşanan gecikme ve aksaklıklar sayılabilir. Tabi bütün bunlara bağlı olarak, eğitimin temel unsurları olan öğrenci, veli, öğretmen ve okul yönetimlerinin de moral olarak yoğun bir maratona yeterince hazırlıklı olduğu söylenemez. Bütün bunların ötesinde, özellikle eğitim-öğretim dönemlerinde hepimizin teyakkuz halinde olmamızı gerektiren, gençlerimizi ve doğal olarak da toplumun, ülkemizin tümünü, geleceğimizi yakından ilgilendiren bir konu daha var; kötü alışkanlıklar. Ne yazık ki son yıllarda yapılan istatistikler, özelde milli eğitim sistemimizin, genelde de ülkemizin bu konuda iyi bir sınav vermediğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

VAHİM BİR TABLO

Yapılan araştırmalar başta sigara olmak üzere alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi konularda vahim bir tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Delice, şöyle konuştu: “Son araştırmalardan birisine göre, İstanbul’da lise okuyan her yüz öğrenciden 45’i sigara, 32’si alkol, 9’u uyuşturucu kullanıyor. Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeylerde olduğu biliniyor. Televizyonlarda, gazetelerde, evlatlarını uyuşturucuya kurban veren ailelerin çırpınışlarını son dönemde daha fazla duyar olduk. Bütün bunların ötesinde, internetin artık hayatın her alanına girmesiyle, sanal bağımlılık da sosyolojik bir gerçek olmanın ötesinde, tıp literatürüne de girmiştir. Bütün bu tabloya sebebiyet veren aile yapısındaki bozulmalar, sosyal dejenerasyon v.s. gibi etkenler de ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Toplum olarak ne yazık ki geleceğimizi tehdit eden bu vahim tablo karşımızda duruyor.” ifadelerini kullandı.

DOĞRU TERCİHİ YAPMIŞ OLMASI

Siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda ciddi bir çalışma yürütmediğini belirten Delice,  sendikalarının bu konuda mücadele programını hazırladıklarını belirterek, şöyle devam etti:"`Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum` projesi ile ülke genelinde kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar içeren stratejik eylem planımız hazır. Hedefimiz; evlatlarımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek. Bunun için `Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum` sloganıyla yola çıktık. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütülecek eylem planı, başta eğitim ve sağlık çalışanları olmak üzere, kamuda ve özelde ilgili olan herkes sürece dahil edilerek, “bağımlı" veya "yatkın" olduğu değerlendirilen öğrenim çağı çocuklarının ve ailelerinin bilinçlendirilmesini, böylece en sağlam şekilde korunmaya alınmasını içermektedir. Çünkü en garantili yol, tehlike altındaki kişinin bilinçlenmesi ve kendi iradesiyle doğru tercihi yapmış olması, hayatını da bu tercihe göre sürdürmesini sağlamaktır.”



İLHAT
21.03.2015 21:31:00
bagımsız ve paralel bir arada olmaz.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü