Aksoy, ?Din konusunda toplumu aydınlatıyoruz?

Aksoy, ?Din konusunda toplumu aydınlatıyoruz?

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Musa Öksüz, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 88. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Öksüz, ?Teşkilat Kanunun 1. maddesinde de, İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusund

ÜLKEMİZİN EN ÜCRA KÖŞESİNDEYİZ

Laiklik ilkesini her zaman benimsediklerini belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Musa Öksüz, ?Diyanet İşleri Başkanlığı; Anayasa?nın 136. maddesinde Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinmiştir. Teşkilat Kanunun 1. maddesinde de; ?İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek? görevi verilmiştir. Yurt içi ve yurt dışında vatandaşlarımıza Kur`an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını öğreten, özverili bir şekilde görev yapan değerli Diyanet çalışanlarıdır. Ülkemizin en ücra köşesinde kısıtlı imkânlarla ve olumsuz şartlarda görev yapan din görevlilerinin yaptığı bu önemli görev her türlü takdire şayandır? diye konuştu.

 

HİZMET KALİTEMİZ YÜKSELİYOR

88. yılı mutlu bir şekilde kutladıklarını belirten Aksoy, ?Toplumun hızla geliştiği, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir zamanda, önder öncü rolü üstlenen din görevlisi de kendini daha da geliştirerek örnek olma vasfını en iyi yapabilmelidir. Bunun sağlanabilmesi sorumluluğu da 88. yılını kutladığımız bu güzide kurumumuzun başkanından, il-ilçe müftüsüne, eğitim merkezi yöneticileri ve bütün yönetim kadrosuna aittir. Görevlisini anlayabilen, dinleyebilen, sevebilen, paylaşabilen, hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ölçüsünde değerlendirebilen bir bakış ve yönetim anlayışının tesis edilmesi örnek olmaya vesile olacaktır. Verimliliğin artırılmasına ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olacaktır?

 

ÇALIŞMALARIMIZ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

?Kurum dışı atama ve nakillerin; kendisini yetiştiren ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren Diyanet çalışanlarının hizmet üretmelerini olumsuz yönde etkilediği, kurum amirlerine karşı güveni, sevgi ve saygıyı zedelediği gözlerden kaçmamaktadır. Kurumun ileriye gitmesi, vatandaşın huzurlu ve gerçek bilgi ile dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamak için yıllarca hizmet eden, katkı sağlayan, her düzeydeki çalışanların adaletli bir şekilde terfi imkânları sağlanmalıdır. Türk Diyanet Vakıf-Sen, kurum çalışanlarının kurumları ve yöneticileri ile bir ve beraber olabilmesi anlamında üzerine düşeni yapmaktadır ve yapacaktır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, doğru ve güzelliklerin, hak ve adaletin nereden ve kimden gelirse gelsin desteğinde ve yanındadır. Bunun yanında; yanlışlık, haksızlık ve adaletsizlik nereden, kimden ve hangi güçten gelirse gelsin dimdik karşısındadır? diye konuştu.

 

TOPLUMU DOĞRU BİLGİLENDİRİYORUZ

Türk Diyanet Sen olarak toplum anlayışına yararı olacak konularda söz sahibi olduğunu belirten Aksoy, ?Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Anayasa çalışmaları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili tartışmaları da yakından takip etmekteyiz. Bazı STK?ların Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın, bazılarının da Anayasal bir kurum olmaktan çıkarılarak Diyanet ve çalışanlarının dernekler, gruplar veya sivil toplum kuruluşlarınca yönetilsin gibi görüşlerini ibretle ve hayretle izliyoruz.3 Mart 1924 tarihinden beri gelişen sürece baktığımızda bu ve buna benzer çeşitli görüşler hep olagelmiştir. Bu görüş ve düşünüşlerin iyi niyetli, ülkemizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayıcı olmadığı açıkça ortadadır?

TOPLUMUN BİRLİĞİNE DİRLİĞİNE KATKI SAĞLIYORUZ

?Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Anayasa çalışmaları ile ilgili yaptığımız çalıştay raporunda da belirttiğimiz gibi;3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve toplumu din konusunda aydınlatmak gibi önemli bir görev icra eden Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasal bir kurum olarak mutlaka devam etmelidir. 88. yılında kurum çalışanlarının problemlerinin çözüme kavuşması için Sendikamız her alanda üzerine düşeni yapmaktadır.88. yılında Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin problemlerinin çözüme kavuşmasını diliyoruz. Toplumun birliğine dirliğine katkı sağlayan, fedakarca görev yapan bütün çalışanları kutluyor, bu güzide kurumu kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev yapmış ve vefat etmiş bütün kurum mensuplarına Yüce Allah?tan rahmet, emekli olanlara sağlık sıhhat, görevde olanlara başarılar ve huzur niyaz ediyoruz? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ