Aksoy: "Bütçenin %41?i yatırıma ayrıldı"

Aksoy:

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Selim Aksoy, 2013 özel idare bütçesinin 24 milyon 100 Bin TL olarak belirlendiğini söyledi. Bütçenin 9 Milyon 924 Bin 357 TL?sinin yatırım için ayrıldığını belirten Aksoy, yatırımların süratle gerçekleştirilec

ALT YAPI HİZMETLERİNE ÖNEM VERİLECEK

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Selim Aksoy, İl Genel Meclisi?nin 2013 bütçesini açıkladı. Aksoy yaptığı açıklamada, ?  ?2012 yılı İl Özel İdaresi bütçesi 24.100.000,00 (Yirmi dört milyon Türk lirası) olarak belirlenmiş, Bütçenin 9.924.357,00 TL si yatırım için öngörülmüştür. Bu rakam ise bütçenin yüzde 41 ini oluşturmaktadır. İl Özel İdaresi performans programında ağırlıklı olarak İI Özel İdaremizin asli sorumluluklarından olan altyapı hizmetlerinden; yol, içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri yer almaktadır. İlimiz Özel İdaresi Performans programını oluşturan işler sadece alt yapı hizmetleri olmayıp eğitim, kültür ve sosyal projeler, emniyet hizmetleri, gençlik ve spor hizmetleri ile tarım ve hayvancılık alanında da projelerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır? dedi.

2013 YATIRIMLARINI AÇIKLADI

2013 yatırımları hakkında bilgiler veren Aksoy, ?2013 yılı performans programı kapsamında yol hizmetlerinde; 78 km l. Kat Asfalt, 131 km 2.Kat Asfalt, 42 km stabilizeyol, 10 adet Örnek Köy Projesi, İçme suları hizmetlerinde; çesitli köylerimizde içme suyu depolarının Sağlık Bakanlığı standartlarıma uygun hale getirilmesi, merkezi dağıtım içme suyu sistemi yapılması, sondaj açılması, içme suyu deposu yapılması, tesis geliştirme, trafo yenilemesi. ENH hattı bakımı,  motopomp yenilemesi,  bakım onarımlar için boru alımı, Kanalizasyon hizmetlerinde yine belirlenmiş olan köylerimizde kanalizasyon ve foseptik yapımı projesi yer almaktadır? diye konuştu.  

 2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI KANALİZASYON YAPIMI

MERKEZ: Dağevi, Yukarı Mahmutlar. BAHŞILI: Küçük Sarıkaya. BALIŞEYH: Eldelek, Ulaklı, Akçakavak, Yenice, Kılevli. ÇELEBİ: Kepirli, Tilkili. DELİCE: Baraklı, Şahçalı, Kavak, Aşağı İhsangazili, Gözükızıllı. KESKİN: Haydardede, Kaçak, Müsellim, Cebrailli, Kavlak, Yoncalı, Cankurtaran. SULAKYURT: Kıyıkavurgalı, Akkuyu, Esenpınar.

2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI İÇME SUYU DEPOSU SAĞLIK BAKANLIĞI STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLMESİ

BALIŞEYH: Aş. Karakısık, Battalobası, Bıyıkaydın, Yenice. DELİCE: Aş.İhsangazili, Ç.Hamisbeyli, Derekışla, Sarıyaka, Tatlıcak, Tavaözü. KESKİN: Gazibeyli, Gülkonak, İnziloğlu, Kaçak. SULAKYURT: Ağayh, Deredüzü, Faraşlı, Kıyı kavurgalı, Yeşilyazı. YAHŞİHAN: Hacıballı.

MERKEZİ DAGITIMLI İÇME SUYU ŞEBEKE SİSTEMİ YAPIMI

KESKİN: Cankurtaran, Cebrailli. SONDAJ AÇILMASI, DELİCE İmirli, Meşeyayla. YENİ İÇME SUYU DEPOSU YAPIMI Ahılı, BALIŞEYH Kılevli. TESİS GELİŞTİRME BAHŞILI Büyüksarıkayalar. ÇELEBİ Karahacılı, TRAFO YENİLEMESİ VE HAT  BAKIMI Kazmaca, MOTOPOMP YENİLEMESİ MERKEZ Ulaş



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı