Ak Parti rekor peşinde

Ak Parti rekor peşinde

İL DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA İDDİALI ÇIKIŞLAR...

AK Parti'de milletvekilleri ve aday adaylarının da katıldığı İl Danışma Kurulu Toplantısı Kültür Merkezinde yapıldı.  Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği İl Danışma Kurulu toplantısında en önemli hedef, 7 Haziran seçimlerinde Kırıkkale'den 3 vekil çıkarmak ve rekor oy almak olarak ifade edildi.

GENİŞ KATILIM

İki bölümden oluşan toplantının basına açık kısmında protokol konuşmaları yapılırken, İkinci Bölüm basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Ak Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Koordinatörü Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Enver Kılıç ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, milletvekili aday adaylarının büyük bir kısmı, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay ve il genel meclis üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti ilçe ve belde başkanları ve mahalle başkanları olmak üzere tam kadro katılım sağlandı.

ÇALIŞMALAR SON HIZLA SÜRÜYOR

İl Danışma toplantısı divanın seçilmesi ile başladı. Divana Seçim İşleri Sorumlusu Anıl Böke, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş, Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven, parti yöneticileri Mehmet Özkan ve İshak Gencer seçildi. Divan seçiminin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Danışma Kurulunun açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için çalışmaya başladıklarını Ak Parti'ye gönül vermiş aday adaylarını hepsinin birbirinden değerli olduğunu söyledi. Akçay, Ak Partinin Türkiye siyasi tarihinde bir ilke imza atarak STK üyelerine de milletvekili adaylarını belirlemesinde rol verildiğini söyledi. Geçen hafta yapılan oylamada 576 STK üyesinin oy kullandığını belirten Akçay, ‘2011 seçimlerinde Kırıkkale'den yüzde 62 oy aldık. Akabinde ilk defa yapılan halkın kendi iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanlık seçiminde yüzde 64 oy aldık. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimde bunun da üzerinde bir oy alıp yine Kırıkkale tarihinde en fazla oy oranıyla rekor kıracağız. Bu seçimde de hedefimiz 3-0 yapmak. Bizim aday adaylarımız bu davaya hizmet etmek için aday adayı olduklarını ve aday olmasalar bile bu davaya hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladılar. Bu davaya hizmet etmek onurdur, şereftir. Hiç bir aday arkadaşımız bir koltuk kapma yarışında değil, hizmet yarışında” ifadesini kullandı. Akçay seçim için de sandık kurulunda görev alan partililerle çalışma içinde olduklarını söyledi.

İFTİRALAR ATILABİLİR

İl Başkanı Akçay'dan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı siyasi rakiplerine sert mesajlar verdi. Saygılı Ak Parti'de siyasetin Allah'ın rızasını kazanmak ve vatandaşın hayır duasını almak için yapıldığını söyledi. Saygılı Ak Partinin bir dava partisi olduğunu, bu davanın da hedefinin halka hizmet olduğunu belirtti. Başkan Saygılı milletvekili aday adaylarına da uyarılarda bulunarak  Bizlerde Allah korkusu var. Bu yüzden siyaset yaparken yanlış yapmamaya gayret gösteririz. Siyasette tabi ki rakipleriniz olacak. Ancak rakipleriniz sizlerden daha iyi görünmek için eleştiri yerine başka işlerle uğraşabilir. Mesela iftira atabilir. İftiralarla sizi kirletmeye çalışabilir. İftiralarla önünüzü kesmeye çalışabilir. Biz önce Allah'a hesap veririz. Hesap vermeyi de hesap sormayı da iyi biliriz. Ben iddia ediyorum şimdi yerel seçim olsa 2014 yılında aldığımız oydan daha fazla alırız. Genel seçimlerde de aynı oy oranını alacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı. Başkan Saygılı konuşmasının son bölümünde çalışma içinde oldukları projeler hakkında bilgi verdi.

ÖNEMLİ OLAN LİSTE DIŞINDAYKEN PARTİYE KATKI SAĞLAMAK

Başkan Saygılı'nın konuşmasını ardından söz alan Ak Parti Milletvekili Ramazan Can tüm aday adaylarının isimlerini tek tek okuyarak teşekkür etti. Can, diğer aday adaylarıyla kendisinin hiçbir farkı olmadığını ifade ederek, Ben de sizler gibi partimizin aday belirleme kriterleri içerisinde yer aldım. Bildiğiniz gibi 2011 seçimlerinde liste dışında kaldım. Ama partime küsmedim. Başbakanımızla randevu aldık ve partimiz için çalışmaya devam edeceğimizi söyledik. Yani siyasette kaybettiğinizi düşündüğünüz anda başka kazanımlar kazanıyorsunuz. 2014 yılında yapılan seçimlerde yine listede yer aldım ve milletvekili oldum. Şimdi listede alan arkadaşlarımızın %90'ı liste dışında kalacak. Önemli olan zaten liste dışında kaldıktan sonra partiye katkı yapmak. Ben buradan şunu söylemek istiyorum, liste dışında kalsam bile partimin çalışmalarında yer alacağım. Çünkü biz hizmet sevdalısıyız. Kırıkkale sevdalısıyız. Kırıkkale'yi avucumuzun içi gibi biliyoruz” ifadesini kullandı. Can konuşmasının son bölümünde de AK Partinin ülkede ve ilimizde yaptığı icraatlardan bahsetti.

KIRIKKALE'DE BİRLİK BERABERLİĞİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Seçim öncesi yapılan son il divanının yapıldığını belirten Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da, Sandık her şeyin en güzel cevabını veriyor. Önümüzdeki seçim çok önemli. Ak Parti olarak geçen beyannamemizde en önemli madde anayasa idi. Bunu yapmayı parti olarak çok istedik. Yarına umutla bakan anayasa istedik. Bugün geldiğimiz noktada bunu yapa bildiğimizi söyleyemiyoruz. Seçimlerden sonra hükümet kurulmasının ardından anayasa uyum komisyonu kuruldu. Biz bunun için büyük fedakârlık yaptık. Ak Partinin hangi kademesinde olursanız olun bu yol kutlu yoldur. 2023 hedefine koşulması için Kırıkkale'de birlik beraberliği devam ettireceğiz. Aday adayı olmak büyük cesaret işidir” diye konuştu.

KIRIKKALE'DE ÇOK MUTLUYUM

Kırıkkale Koordinatörü Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulu ise, Ak Parti çok büyük bir aile. Kırıkkale aday adayları da burada inşallah 7 Nisan'da YSK'ya liste verildikten sonra adaylar belli olacak.  9 aydır Kırıkkale Koordinatörlüğü yapıyorum.  Kırıkkale kimilerine göre zor bir yerdi ama ilk geldiğim andan itibaren herkes bana kucak açtı. Kırıkkale'de çok önemli kararlar aldık. Çok güzel kongreler yaptık, her zaman saygı ile karşıladılar ve hiçbir zaman bir birimizi üzmedik.  Bu bir yarış esasında kader, kısmet işi. Temayüller yapıldı. Şu anda artık en üst komisyon çalışmaya başladı.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız