AKP yüzde 90 oy alsa bile ülkeyi yönetemez

AKP yüzde 90 oy alsa bile ülkeyi yönetemez

ELEŞTİRİLERİMİZDE HAKLI ÇIKTIK

AKP yüzde 90 oy alsa bile ülkeyi yönetemez

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, gündeme dair yaptığı açıklamada, ?15 gün sonra Şam´da Cuma namazı kılacak olanlar bugün Kilis´te Cuma namazı kılamıyor. İktidar partisi, yüzde 90 oy alsa bile ülkeyi yönetebilmesi mümkün değil? dedi.  

İKTİDAR 14 YILIN YORGUNU

İktidarın 14 yılın yorgunu olduğunu belirten Vurgun ?İktidar partisinde 14 yılın yorgunluğu var. Birikmiş problemlere çözüm bulmaları gerekiyor. Ancak bu problemleri çözebilecek bir kadro da göremiyorum. Hiçbir şey iyiye gitmiyor? dedi.

PROBLEMLERİ ÇÖZEMİYOR

Vurgun, iktidarın ülkeyi iyi yönetemediğini söyledi. ?İktidardaki arkadaşlar tepeye çıktı ve yoruldu. Bundan sonra da iç çekişme yaşayacaklarını tahmin ediyorum. Onların iç çekişmeleri tabii ki bizi ilgilendirmiyor ama zirveden aşağı düşerken ortaya çıkacak problemler, bizi yakından ilgilendiriyor. Siyaset, içinde bulunduğumuz bölgenin problemlerine çözüm bulma sanatıdır. İktidar partisinde 14 yılın yorgunluğu var. Birikmiş problemlere çözüm bulmaları gerekiyor. Ancak bu problemleri çözebilecek bir kadro da göremiyorum. Her şey iyiye gidiyormuş gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Ama hiçbir şey iyiye gitmiyor. Bunu iktidara oy verenler de biliyor. Güneydoğu ve Doğu´nun dinamit deposu haline gelmesine iktidar neden olmuştur. Dünyanın huzura, barışa ve adaletin tesisi edilmesine ihtiyacı var. Bu ancak Milli Görüş iktidarı ile mümkün olabilir? dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN ELEŞTİRİLERİMİZDE HAKLI ÇIKTIK

Ergenekon davasında ve Suriye meselesinde iktidar ve üyeleri tarafından aleyhlerinden yapılan algı operasyonlarına dikkat çeken Vurgun, ?Esedcilikle suçlandık. Ergenekoncu olmakla itham edildik. Karşımıza bir fikirle çıkamayanlar sosyal medya üzerinden küfürler, hakaretler ettiler. 15 günde Şam´da namaz kılacaklarını söylediler. Biz de dedik ki, ´15 dakikada girersiniz ama 15 senede çıkamazsınız. Çıksanız da ülkeniz bölünmüş olarak çıkarsınız.´ Orada Rusya, Çin ve İran´ın olduğunu söyledik. Aradan 5 buçuk yıl geçti hala savaş dahi bitmedi? ifadelerini kullandı. Vurgun, ?Kilis´ten 30 binden fazla aile göç etmiş. Cizre, Şırnak, Sur viraneye dönüşmüş. 15 gün sonra Şam´da Cuma namazı kılacak olanlar bugün Kilis´te Cuma namazı kılamıyor. İktidar, Batı karşısında dikleşiyor ama bu dikleşme sarhoşun ayağa kalkması gibi. Geri düşüyorlar. Sadece sözde bir dikleşme yapıyorlar. Sonunda Batı´nın istediği noktaya geliyorlar ve taleplerini kabul ediyorlar. İktidar partisi, yüzde 90 oy alsa bile ülkeyi yönetebilmesi mümkün değil. Çünkü devlet yönetimi çoluk çocuk işi değil. Biz biyolojik yaşa değil beyin yaşına bakıyoruz? diye konuştu.

ÜZERİMİZDE BÜYÜK GÖREV VE SORUMLULUKLAR VAR

Vurgun, ?Aldığımız oy ve o oyun müessir bir şekilde parlamentoda olması gerektiğini bilerek çalışıyoruz. Saadet Partisi´ne oy veren kişiler hak ve adaletin gelmesi için oy vermiştir. Önümüzde büyük ideal ve hedef var. Ülkemizin ve dünyanın hali ortada. Bundan önce yaptığımız çalışmaların çok daha fevkinde çalışmalıyız. Üzerimizde büyük görev ve sorumluluklar var. Bu bilinçle hareket etmeliyiz.? şeklinde konuştu. Ekonomi ve dış politikadaki kötü gidişata dikkat çeken Vurgun, Saadet Partisi´nin bu ülkeye düzlüğe çıkaracak kadrolara sahip olduğunu söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız