AKP İktidarıyla Terör Yeniden Can Buldu

AKP İktidarıyla Terör Yeniden Can Buldu

ÜLKEMİZ İLAN EDİLMEMİŞ BİR MATEM YAŞIYOR

AKP İktidarıyla Terör Yeniden Can Buldu

Türkiye´nin AKP iktidarı döneminde çok önemli sınavlar vermek zorunda kaldığını belirten MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Halil Öztürk, ?Bunlardan biri de çözüm süreci olarak lanse edilen Oslo ve Dolmabahçe görüşmelerinde fitili ateşlenen parçalanma ve çözülme sürecidir. Terör olaylarının bitmek üzere olduğu 1999-2002 yılları sonrası AKP iktidarıyla teröre yeniden can verilmiş ve maalesef çeşitli politikalarla desteklenerek kahredici aşamaya getirilmiştir? dedi.

118 VATAN EVLADI ŞEHİT OLDU

Yaptığı basın açıklamasında son günlerde yoğunlaşan terör olaylarına değinen Öztürk, 20 Temmuz´dan bu tarafa 69´u asker, 48´i polis ve birisi de korucu olmak üzere 118 vatan evladının şehit olduğunu ifade etti. Öztürk, ?Dağlıca´da verdiğimiz 16 şehidimizin hemen ardından Iğdır´da 14, Tunceli´de 2 polisimiz ve son olmasını dilediğimiz Reyhanlı´da 1 askerimizin şehadetiyle milletimiz derin bir üzüntüye gark olmuştur? diye konuştu.

ÜLKEMİZ İLAN EDİLMEMİŞ BİR MATEM YAŞIYOR

Ülkemizin ilan edilmemiş yas ve matemi yaşamakta olduğunu kaydeden Öztürk, Türk Milletinin diken üstünde, takati ve tahammülü kalmamış bir hal içerisinde olduğunu beyan etti. ?Devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği uğruna kahramanca görev yaparken şehit olan vatan evlatlarına Rabbimden rahmet niyaz ediyor, kahraman gazilerimize şifalar, yakınlarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum? diyen MHP Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Halil Öztürk sözlerine şöyle devam etti: ?Bu güne kadar hep dile getirdiğimiz gibi terörle müzakere edilmez mücadele edilir düsturu iktidar tarafından göz ardı edilmiştir. Bu mücadele terörün dış kaynak ve bağlantılarını kesmek, ekonomik kaynaklarını kurutmak ve en nihayetinde silahlı mücadelenin etkin bir şekilde kullanılmasıyla olacağı gerçeği partimiz tarafından sürekli dile getirilmişse de dikkate alınmamıştır. AKP iktidarı taviz politikası yerine kararlı, etkin ve milli bir duruş sergilemesi gerekmekteyken bunu becerememiştir.?

?ERDOĞAN, GERÇEKLERİ İTİRAF ETTİ?

?Ülkemizin yaşadığı üzücü olayların hemen ertesinde Çözüm Sürecinin mimarlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir TV programında çözüm sürecinde terör örgütü PKK´nın çeşitli güçlerin desteğiyle silah stokladığını dile getirerek itirafta bulunmuş ve MHP olarak sürecin başından itibaren AKP iktidarına yaptığımız uyarıların ancak farkına varabilmiştir. Ayrıca daha hazin bir açıklamada bulunmuş, artan terör olaylarının sebebini aslında tarafsız bir duruş sergilemeyip dolaylı olarak desteklediği AKP´nin 400 milletvekili çıkartamamasına bağlayarak Türk Milletini aldatmaya çalışmıştır.?

TERÖR ÖRGÜTÜ HAZIRLIK YAPTI

?AKP iktidarı çözülme sürecinde istihbarat ve kolluk güçlerimizin elini kolunu bağlamış, onları birliklerine hapsedip dışarıda görünmelerini yasaklayarak bölgenin coğrafi yapısını unutturmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her an ve her yerde çözüm sürecinde Terör Örgütünün lojistik olarak güçlendiğini bölgesel tahkimleri gerçekleştirildiğini ve militanlarının arttırılarak eğitimleri için de zaman kazanıldığını açıkça dile getirmiştik. Son yaşanan olaylar ve siyasi iktidarın itiraflarıyla bunu üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayız.?

TÜRK MİLLETİ BÖLÜCÜLÜK VE TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN OLMALI

Bu menfur saldırılardan sonra MHP olarak beklentilerinin, teröristlerle işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ve muhtemel yeni terör saldırılarını önlemek için gerekli tedbirlerin devlet tarafından acilen alınması, hatta terör bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmesi yönünde olduğunu belirten Öztürk, tüm bunların hiçbir taviz verilmeksizin yürürlüğe konulması ve terörün kökü kazınması gerektiğini vurguladı. ?Hiçbir ortaklık veya işbirlikçilerinin heva ve hevesleri bir tek vatan evladının hayatından hatta tırnağının kanamasından daha kıymetli olamaz, olmamalıdır? diyen Öztürk, ?Siyasal tartışmaların yoğunluk kazandığı bu zamanda, terörle mücadele artık en önemli gündem maddesi olmalıdır. Türk milleti bölücülük ve terörle mücadelede etkin, kararlı ve kalıcı bir icraat beklemektedir. Akan kanın durması gözyaşlarının dinmesini istemektedir. 30 yılı aşkın süredir terör ile mücadele eden milletimiz, terör ile demokrasinin bir arada olamayacağını, terör yoluyla demokratik bir hak elde edilemeyeceğini çok iyi bilmektedir? şeklinde konuştu.

ORTADOĞU İSTİKRARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR
Gelinen noktada ülkemizin günümüzde birden fazla terör örgütüyle mücadele eder hale getiriliğini vurgulayan MHP MDK Başkanı Halil Öztürk, ?Günümüz siyasi konjonktürü ve artan terör olayları ilkemizin iç ve dış politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymakla birlikte, küresel emperyalist güçlerin, yüzyıllarca barış ve kardeşlik içinde yaşayan milletimize etnik, dini ve mezhepsel nifak tohumları ekerek halkımızın sevgi bağlarını ortadan kaldırmak, Ortadoğu´yu istikrarsızlaştırmak, daha sonra da kendi menfaatlerine hizmet edecek bir Ortadoğu tasarımlamak için terör örgütlerini kullandıklarını da göstermektedir? şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKILMALI
Milletimizin, tarih boyunca birlik ve bütünlük içerisinde aynı bayrak, aynı ülkü adına omuz omuza mücadele ettiğini, birlik ve beraberliğe zarar vermeye çalışan güçlere karşı da dik durmuş ve gerekli mesajı verebildiğini ifade eden Öztürk, ?Türkiye Cumhuriyeti devleti kendisine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin devletidir. Gerek vatandaşlarımız ve gerekse devlet yöneticileri bu bilinçle hareket etmeli, terörün etnik kökeni, dini veya mezhebinin olmadığını, terör örgütlerinin bu belli bir etnik köken, din veya mezhebi temsil etmedikleri, bu nedenle halkımızın hiçbir kesiminin terörle anılmaması gerektiği gerçeğini hassasiyetle vurgulamak isterim? dedi.

TERÖR YOLUYLA KİMSE DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK ELDE EDEMEDİ
Tarih boyunca terör yoluyla kimsenin demokrasi ve özgürlük elde edemediğini kaydeden Öztürk, ?Özgürlük ve demokrasi terör ile değil barışçıl ve demokratik yöntemler ile sağlanabilir. Özgürlük ve demokrasinin teminat altına alınması ve kamu düzeninin sağlanması da salt silahlı mücadele ile değil hukuk devleti mekanizmalarının tam olarak hayata geçirilmesi ile mümkündür. Aksi halde emperyalist güçlerin ve terör örgütlerinin amacına hizmet etmek, komşu ülkelerdeki gibi kamu düzeni bozulmuş, can ve mal güvenliğinden yoksun bir ülkede yaşamak tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir? diye konuştu.

HUKUK DEVLETİ TESİS EDİLMELİ

Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: ?Bu vesileyle, herkesi birbirlerine sevgiyle yaklaşmak, ötekileştirmemek, birlik içinde hareket ederek terör örgütlerinin amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınmak konusunda her zamankinden daha duyarlı olmaya; devlet yöneticilerinin ise bir an önce kamu düzenini sağlamaya, tüm demokratik hakları güvence altına alan gerçek bir hukuk devletini bir an önce inşa etmeye davet ediyor, terörle mücadelede şehit olan askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ile vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız