AKOS çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

AKOS çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Kırıkkale Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Akıllı Kent Otomasyon Sistemi`nin (AKOS), saha çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ANALİZ EDİLEBİLİR UYGULAMA 
Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaptığı açıklamada, projede teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıldığını belirterek, Kent Otomasyon Sistemi`nin, belediyenin hizmet alanı içerisindeki her taşınmazı ve her insanı coğrafi olarak referanslandırılan, tüm sözel verileri, dijital arşiv kayıtlarını ve sayısal haritaları ilişkisel yapıda tek bir veritabanı üzerinde depolanarak yönetilebilir ve sorgulanabilir, analiz edilebilir bir uygulama olduğunu kaydetti.
SİSTEM TELEFON VE İNTERNET ÜZERİNDEN 
Korkmaz, sistemin, internet ve telefon üzerinden sunulan interaktif hizmetler ile vatandaşların bulunduğu her noktadan belediyeye ulaşabilmesini, belediyenin hizmetlerinden faydalanmasını sağlayan, Tapu Kadastro, Nüfus İdaresi, Emniyet, altyapı kurumları, muhtarlıklar gibi bileşenler ile kurulan uyumla belediye sınırları içerisindeki tüm coğrafya, altyapı, üstyapı ve insana ilişkin güncel ve doğru bilgileri içeren bir veritabanı kullanan, bir sistemler bütünü olduğunu bildirdi. AKOS projesinin saha tespit çalışmaları kapsamında mahalle sınırları, yol durumu, ve numarataj işlemlerinin tamamlanmasının ardından, son aşama olan sosyal doku analizine başlanıldığını anlatan Korkmaz, şunları söyledi:
KENTTEKİ SORUNLARI ANINDA ÇÖZMEK İSTİYORUZ
?Sosyal doku analizi kapsamında kentin sorunlarına kentli ile birlikte çözüm aramak ve yönetimde katılımcılığı ön plana çıkarmak amacı ile istek ve şikayetleri yerinde dinleme, tespit edilen sorunu ilgili birime iletme, yardıma muhtaç ailelerin yerinde tespiti, taşınmaz tapu bilgilerinin yerinde eşlenmesi, temel adres ve MERNİS bilgilerinin eşlenmesi gibi envanter çalışmaları başlatıldı. Proje bu aşamada vatandaşlara kapıya gelen saha personeli aracılığı ile belediyeye öneri ve talepte bulunma fırsatı verecek. Tutarlı bir bilgi sistemi altyapısı kurulması ve birim fonksiyonlarında otomasyon kullanımının artması sayesinde, etkinlik ve üretim artışı gerçekleşecektir?
BELEDİYE HİZMET ÖNCELİKLERİ 
?İş adımlarının gerçekleşmesinde zamandan tasarruf edilerek, birimler arası tam bütünlük sağlanacaktır. Belediye hizmet önceliklerini; doğru ve güncel bilgi kullanımı ile ve ilgili derin analizlerin sonuçlarına göre tespit eder hale gelecektir. Belediye, kaynaklarını ve ihtiyaçlarını tam olarak bilerek, daha iyi kaynak yönetimi yapmaya başlayacaktır. Bilgiye dayalı yönetim süreci başlayacak ve Belediyemiz, kentliye yeni katma değerler sunabilir hale gelecektir. Bunların yanında çağdaş teknolojiye dayalı uygulamalar konusunda eğitilen belediye personelinin çalışma motivasyonu artacaktır. Belediye standart ve şeffaf hale gelecektir? dedi. 
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ 
Coğrafi bilgi sisteminin, belediyenin çalışmalarına olduğu kadar, vatandaşlar için de önemli faydaları olduğunu kaydeden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Halkın, belediye ve hizmetlerine mekândan bağımsız olarak her yerden ulaşabilmesi sağlanacak. Vatandaşların yaşamını kolaylaştıran uygulamalar hayata geçirilecek. Hizmet süreçlerindeki bilgi eksikliği ve koordinasyonsuzluktan kaynaklanan bürokrasi ortadan kalkacak. Vatandaşlar çağdaş uygulamaları kullanabilmeye, onlardan hizmet alabilmeye başlayacaktır halkımızın, saha ekiplerimize çalışmalarında yardımcı olmasını bekliyoruz. Coğrafi bilgi sisteminin kurulması amacıyla oluşturulan ekip, tüm binaları tek tek dolaşarak gerekli bilgileri anketlerle toplayarak veri havuzumuzda toplayacaktır. Çalışmalarımızın hedeflenen başarıya ulaşabilmesi için, vatandaşlarımızın Kırıkkale Belediyesi onaylı kimlik belgeleri ile çalışan saha ekiplerinin yönelttiği soruları titizlikle yanıtlaması ve görevlilere kolaylık göstermesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın vereceği doğru yanıtlar, belediyemiz hizmetlerinin daha hızlı ve verimli olmasını sağlayacaktır. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor? ifadelerini kullandı.  


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü