Akit’in haberine Savcılıktan yalanlama

Akit’in haberine Savcılıktan yalanlama

Akit’in haberine Savcılıktan yalanlama

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Akit Gazetesinde çıkan “FETÖ’ye sövgüye hücre hapsi” başlıklı haberle ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı.

Konuya ilişkin Akit’in “FETÖ’ye sövgüye hücre hapsi” başlıklı haberi aynen şöyle:

“Kırıkkale Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Sivas mazlumu Mevlüt Atalay’ın, abisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, FETÖ’cü hainlere küfür edildiği gerekçesi ile 3 gün hücre hapsine mahkûm edilip, ‘iyi hal’ sicilinin bozulduğu öğrenildi.

Yine Sivas mazlumları, yine hukuksuzluk... Sivas davası tutuklularından Mevlüt Atalay’a Kırıkkale Cezaevi’nde psikolojik baskı uygulandığı ve Atalay’ın yaptığı telefon görüşmesinde FETÖ’cü hainlere yöneltilen ifadelerden dolayı hücre hapsine çarptırıldığı öğrenildi.

Sivas mazlumlarının yaşamadığı zulüm kalmadı

Ateist Aziz Nesin’in tahrikleriyle 27 yıl önce Sivas Madımak’ta tezgahlanan provokasyon neticesinde cezaevlerine doldurulan 33 sanığa zulüm üstüne zulüm uygulanıyor. Zindan zulmüne tabi tutulan Sivas mazlumlarından bir tanesi de Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ndeki Mevlüt Atalay.

Gülen iblisinin militanlarına sövüldü diye

Sivas mazlumu Mevlüt Atalay, yaşadığı zulmü Akit’e yazdığı mektupla satırlara döktü.

Psikolojik baskı altında olduğunu anlatan Mevlüt Atalay, “Abim ile telefon görüşmemde abim hain FETÖ’cülere ve onun aşağılık uşaklarına küfür ve hakaretlerde bulununca, önce görüşmemizi yarıda kestiler, bir gün sonra da bana disiplin soruşturması açtılar. Neticede de 3 gün hücre cezası vererek cezaevindeki iyi halimin bozulmasına neden oldular” ifadelerine yer verdi.

“Tek suçum Sivas sanıklığım ve Erdoğan’a sevgim”

Atalay şöyle devam etti: “Bu tutanağı tutan infaz koruma memuru tutanakta, benim telefonda küfür ettiğimi, memurlara küfür ve tehdit ettiğimi yazmıştır. Tüm inandığım değerler ve bütün mukaddesatımın üzerine yemin ederim ki ben böyle bir suç işlemedim. Tek suçum SİVAS olayları sanığı olmam ve Sayın CUMHURBAŞKANIMA karşı sevgim, saygım ve gönül bağım olmasıdır. 27 senedir suçsuz günahsız yattığımız yetmiyormuş gibi böyle düzmece ve iftira dolu tutanaklar ile resmen Sivas’ın intikamı alınmak isteniyor” dedi.

Hukuk rezaletinin yaşandığı cezaevi yetkilileriyle görüşmek için aramamıza rağmen, yetkililer telefonlarımıza çıkmadı.”

KIRIKKALE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DURUMUN ÖYLE OLMADIĞINI İFADE ETTİ

Yukarıdaki haberle ilgili bir basın açıklaması yayımlayan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı medya organlarında, ‘Fetö' ye Sövgüye Hücre Hapsi’ şeklindeki haberle ile ilgili olarak;

Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hükümlü M.A' nın, abisi ile yapmış olduğu 17.11.2019 tarihli telefon görüşmesi sırasında, bazı infaz koruma memurlarına yönelik hakaret içeren sözler sarf etmesi üzerine, sistem üzerinden konuşmasının sonlandırılarak kendisinin uyarıldığı, bilahare telefon görüşmesinin yaptırıldığı, odasına götürülürken, kendisine eşlik eden infaz koruma memurlarına hakaret etmesi sonrası tutulan 17.11.2019 tarihli tutanak üzerine, hakkında başlatılan disiplin soruşturması sonrasında, Kurum Disiplin Kurulu Başkanlığının, 23.11.2019 gün ve 2019/583 sayılı kararı ile kendisine, 3 gün disiplin hapsi cezası verildiği, hükümlünün karara itirazı üzerine, Kırıkkale İnfaz Hâkimliğinin, 31.12.2019 gün ve 2019/2024 sayılı kararı ile disiplin hapsi cezasının onaylandığı, hükümlünün İnfaz Hâkimliği kararına itiraz ettiği, disiplin hapsi cezasının henüz kesinleşmeyip itiraz kanun yolu aşamasında bulunduğu hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ