Akıllı Otobüs Durağı

Akıllı Otobüs Durağı

Kırıkkale Belediyesi, mahallelere çalışan minibüsleri ve yeni faaliyete geçecek olan belediye otobüslerini tek çatı altında toplayacağı merkez akıllı terminal inşaatı hızla devam ediyor.

Yeni Yıl İle Birlikte Hayata Geçmesi Hedefleniyor

Kırıkkale genelinde araç trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenlemelerini yeniden yapan Kırıkkale Belediyesi mahalle aralarına çalışan minibüslerin hareket noktası ile yeni yıl ile birlikte mahallere seferlere başlayacak olan Belediye Otobüsleri için akıllı otobüs hareket merkezi inşaatının startını vermişti. Çalışmaların hızla devam ettiği otobüs terminalinin yıl başından sonra faaliyete geçmesi hedefleniyor.

İnşaat Hızla Devam Ediyor

Kırıkkale’de yıllardır hizmet veren toprak mahalle olarak bilinen yerdeki otobüs durağını yıkımını tamamlayan Kırıkkale Belediyesi, kendisine kattığı BEDAŞ’ın hizmet binasının bulunduğu yerde Otobüs Hareket Merkezi inşaatına başladı. Geçtiğimiz ay içerisinde startı verilen inşaatın yapımı hızla devam ediyor.

200 Metre Kapalı Alan

200 metre karelik kapalı alana sahip olacak olan terminal binasının, peronlar ve diğer birimlerle geniş bir alanı kaplayacak. Şehir içi terminali projesi kapsamında mahallelere çalışan 46 minibüsün aynı anda hareket edebileceği ayrı bir peron ile 9 belediye otobüsünün kalkış noktası olarak kullanılacak. Otobüs terminali içerisinde bekleme salonu, bilet yükleme alanlarıda bulunacak.

Akıllı Durak Akıllı Otobüsler

Otobüslerin hareket saatlerinin terminale kurulacak olan ekranlardan vatandaşlar takip edilebileceği terminalde ayrıca Kırıkkale Belediyesince çıkarılacak olan akıllı kartlarına da yükleme yapabilecekler. İnşaat alanında çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yeni yıl ile birlikte belediye otobüslerinin de faaliyete başlayacağını belirtti. Bilindiği gibi Kırıkkale Belediyesi geçtiğimiz aylarda 17 adet belediye otobüsünün alımını tamamlayarak bünyesine katmıştı. Engelli dostu olan otobüsler 22 kişi oturarak toplam 64 kişiyi aynı anda taşıya bilecek. Araçlar içerisinde akıllı bilgilendirme ekranları ile birlikte cep telefonu şarz yerleri de buluna bilecek.

Öğrenciler 2.5 TL olacak

Özellikle gece saatlerinde Kırıkkale merkezde ki dershanelerden yada etütlerden çıkınca mahallelerine dönmekte zorluk çeken öğrenciler Belediye Otobüslerinin faaliyete geçmesini dört gözle bekliyorlar. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da özellikle tam abonman kartı alan öğrencilere büyük indirim sağlayacakları müjdesini de verdi. Edilen bilgiye göre bir aylık abonman biniş bileti alan öğrencilerin tek binişleri 2.5 TL olacağı öğrenildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız