Akifler, kolay kolay dünyaya gelmez

Akifler, kolay kolay dünyaya gelmez

Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa katılan Eğitimci Yazar Ahmet Kurt, "Mehmet Akif Ersoy yaşamış olsaydı, Türk Okullarını görünce İstiklal Marşı ile iftihar ederdi. Akifler, kolay kolay dünyaya gelm

 

HEDİYE VERİLDİ

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy`un ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir dinletisinde, Ersoy`un hayatı ve kişiliği anlatıldı. Öğrenciler tarafından şairin şiirleri coşkulu bir şekilde okundu. Yapılan etkinlikte öğrencilerin okudukları şiirler, dinleyenler tarafından alkışlarla sık sık kesildi. Öte yandan `Veliler okuyor` yarışmasında dereceye giren ailelere çeşitli hediyeler verildi.

 

AKİF GİBİ İNSANLARLA GURUR DUYUYORUZ

Ersoy`u anlamak için onu hayatını ve şiirlerini çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Eğitimci Yazar Ahmet Kurt, şairin çok zor şartlarda şiirlerini yazdığını söyledi. Ersoy`un vatansever bir kişi olduğunu ifade eden Kurt, "Ersoy günümüzde yaşamış ve Türk Okullarını görmüş olsaydı, yazdığı İstiklal Marşıyla gurur duyardı. Bizde Akif ve Akif gibi insanlarla gurur duyuyoruz. Akifler, kolay kolay dünyaya gelmez. Gelenlerinde kıymetini bilmeliyiz." dedi. Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kızılırmak İlköğretim Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, günün önemini anlatan kısa bir açıklama yaptılar.

 

KİMLER KATILDI?

İl Kültür Merkezi`nde düzenlene programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdem Gümüş ve Metin Aydın ile Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal`ın eşi Ebru Kartal, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ