Akif memleketine sahip çıktı

Akif memleketine sahip çıktı

İstiklal Marşı`nın kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy`u anma günü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, Mehmet Akif Ersoy`un memleket meselelerine kayıtsız kalamadığını ve dert edindiğini söyledi. Kolat Allah bu ülk

 

AKİF, PARA İÇİN YAZMADI
Programa bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, Mehmet Akif Ersoy`un, halkın derdi ile dertlenen, sevinciyle mutlu olan, memleket meselelerine kayıtsız kalamayan bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Program da Kırıkkale Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ethem Polat, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı hakkında geniş bir sunum yaptı. Polat, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi anlatırken, Akif’in para için değil, memleket için İstiklal Marşını yazdığını söyledi.

BÖYLE İNSANLAR ENDER YETİŞİYOR
Mehmet Akif Ersoy`un Türk milleti için önemli şahsiyet olduğunu ifade eden Vali Kolat "Milletlerin tarihi gelişmelerinde onlara önderlik yapan, düşüncesi, dehası, ilmi, sanatı ve dini kişilikleriyle topluma yön vermiş, yapmış oldukları hizmetlerle gönüllerde iz bırakmış pek çok tarihi şahsiyetler olmuştur. Ancak bütün ömrünü bir veli sabır ve tevekkülü ile milletine adamış, mevkii, menfaati ve ikbali elinin tersiyle bir yana itelemiş, milletinin ve ülkesinin kurtuluşa ermesi, kalkınması ve yükselmesini kendisine iş ve ülkü edinmiş ve sadece bu inancının ve halkının hizmetkarı olmuş insanların çok ender yetiştiğini biliyoruz.” diye konuştu.

DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞ BİR İNSAN
Kolat’ın konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan Karaismailoğlu, “Türk milleti bu zenginliği bağrında taşıyan, yetiştirdiği abidevi şahsiyetlerle dünya insanlığına örnek olmuş milletlerden birisidir. Bu şahsiyetlerden birisi de hiç şüphesiz ki milletimizin gönlünde taht kuran, bugün rahmet ve saygıyla bir kez daha andığımız İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy`dur" dedi. Programa Vali Ali Kolat, Garnizon Komutan Vekili Albay Sabri Nejat Öztürk, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ