Akdoğan, ‘Adaylık yarışında bende varım’

Akdoğan, ‘Adaylık yarışında bende varım’

Kırıkkale’nin tecrübeli siyasetçilerinden, eski Belediye Başkanı ve 2 dönem KTSO Başkanlığı görevinde bulunan Cemalettin Akdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

‘Adaylık yarışında bende varım’  diyen Akdoğan, önümüzde bir genel seçimlerin olduğunu ve bu seçimde aday olsa da olmasa da aday gibi çalışacağının sözünü verdi. 

 

YASAL SÜRECİ TAMAMLAYACAĞIM 

İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Cemalettin Akdoğan dün sabah kahvaltısında yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gazetecileri bilgilendiren Akdoğan, önümüzde genel seçimlerin olduğunu söyleyerek, “Bu genel seçim nedeniyle İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adaylığımı müracaat edip yasal sürecimi il ve ilçelerde tamamlayacağım. Ancak yasal süreci tamamlamadan önce kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Bugün sizlerin vasıtasıyla aday adaylığı yarışında ‘ben de varım’ demek istiyorum”

 

YILLARCA BİRÇOK GÖREV YAPTIK

Kendisinin klasik siyasetçi olmadığını söyleyen Akdoğan, “Ben siyasette yıllarca birçok görevlerde bulundum. Gerçekten bizim son 15 yıldır birçok siyasetçimiz çıktı, fakat hem var hem yok. Hiçbir akılda kalıcı Kırıkkale adına bir şey bırakmadan gittiler. Geçtiğimiz dönemde milletvekilliğinin bir hükmü yoktu. Fakat bu dönem milletvekillinin bir hükmü var. TBMM nezdinde yeniden parlamenter sisteme geçme konusunda Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yeniden yapılanması devlet bürokrasisinin oluşmasında milletvekillerine çok önemli görevler düşüyor. Bundan önce sadece parmak kaldıran indiren bir milletvekili olmayacak.  Bu dönem milletvekili hem aday olan şahıslar için hem de yaşadığı şehirler için önemlidir” 

 

ADAY OLMASAMDA ADAY GİBİ ÇALIŞACAĞIM

Bir gazetecinin ‘Neden İYİ Parti?’  sorusuna cevap veren Akdoğan, “Geçtiğimiz dönem İYİ Parti’den aday adayı oldum. Bu dönemde başka partiden olmadım. Benim oğlum İYİ Parti İstanbul İl Sekreteri’dir. Babası bir yerde oğlu bir yerde olmak doğru olmaz. Bunun için milletvekilli adaylığı sıralaması önemlidir. Kırıkkale için önemlidir. Sıralamayı genel merkez Kırıkkale’nin hassasiyetini öne koyacak. Fakat aday olamazsam da aday gibi çalışırım. Bir yola çıktık, bu yolu da seçim sonuna kadar tamamlayacağız” 

 

EĞİTİM DE SEFERBERLİK ŞART

Kırıkkale eskiden göç alan cazibe merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Akdoğan, “Şimdi bu statümüzü kaybettik. Ankara, İstanbul’un yanı sıra çevre illerinde rağbet görmesini istiyorum. Bunun için bizler iyi bir planlama yapmalıyız. Mesela orta gelirli insanlar çocukların eğitimlerine çok yüksek paralar harcıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeniden dizayn edilmesi gerekir. Ailelerin eğitim bütçeleri rahatlatmalıyız. Bunun için de eğitim de seferberlik şart. 

 

BATAKLIĞI KURUTMALIYIZ

Son olarak uyuşturucu konusuna da değinen Akdoğan, “Biz bir çok şikayetler geliyor. İlimizde de uyuşturucu yaşı aşağı düşüyor. Uyuşturucu konusuna ülke genelinde dikkat etmeliyiz. Bataklığı kurutmalıyız” dedi. Daha sonra İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Cemalettin Akdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Haber: Kenan Kuzucu 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız