Akçay, Cumartesi günü açıklıyor

Akçay, Cumartesi günü açıklıyor

ESKİ İL BAŞKANI MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Akçay, Cumartesi günü açıklıyor

24 Haziran 2018´de yapılacak olan erken genel seçimler için aday adayları bir bir çıkarken bir süredir beklenen oldu ve eski il başkanı Mürsel Akçay Aday adaylık başvurusunu yaptı. Akçay, Cumartesi günü parti il binasına geçerek Aday Adaylığını açıklayacak.

CUMARTESİ 14.00´TE PARTİ İL BİNASINA GEÇECEK

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde aday adaylığı açıklamaları hız kesmeden devam ediyor. AK Parti´de aday adaylığı için son başvuru tarihi 29 Nisan olarak belirlenirken AK Parti´de Merkez İlçe Başkanlığı ve ardından uzun bir dönem İl Başkanlığı görevi yürüten Mürsel Akçay da AK Parti´den Kırıkkale Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi. 28 Nisan Cumartesi günü saat 14.00´te AK Parti İl Başkanlığına resmi başvurusunu yapacağı ve aday adaylığıyla ilgili olarak basın açıklaması yapacağı öğrenilen Akçay´ın adaylık başvurusunu geniş bir katılımla yapması bekleniyor.

MÜRSEL AKÇAY KİMDİR?

5 Haziran 1967 tarihinde Kırıkkale´de doğan Mürsel Akçay, Rasattepe İlkokulunda başladığı öğrenim hayatını sırayla Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu, Kırıkkale Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Vatani görevini Yedek Subay olarak, Kırklareli´nde tamamlayan Akçay, 1991 yılında başladığı iş hayatına Kırıkkale´nin yanı sıra Ankara ve İstanbul´da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir, Mali Denetmenlik, Danışmanlık ve Bağımsız Denetçilik yaparak devam etti. Akçay, MÜSİAD Kırıkkale Kurucu Üyeliği, Kırıkkale İlini Kalkındırma ve Tanıtma Vakfı (KİKTAV) Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği, Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konsey & KIYAD Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Türkiye Pentatlon Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Kimsesiz Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ensar Vakfı Danışma Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1 Eylül 2008 tarihinde AK Parti Teşkilat Başkanı Haluk İpek tarafından, Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı olarak atanan Akçay, 9 Kasım 2008´de yapılan 3. Olağan Kongrede bütün delegelerin oyunu alarak, Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi. 24 Haziran 2014 tarihinde Genel Merkez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın takdiriyle Kırıkkale AK Parti İl Başkanı olarak atanan Akçay, 28 Aralık 2014 tarihindeki 5. Olağan Kongrede tüm delegelerin oyunu alarak Kırıkkale AK Parti İl Başkanı seçildi. Yaklaşık üç buçuk yıl görev yaptığı il başkanlığı görevini 6. Olağan Kongrede devreden Akçay, İngilizce ve Fransızca biliyor. Akçay, evli ve 2 çocuk babası.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız