Akçam Kırıkkale?de de anılacak

Akçam Kırıkkale?de de anılacak

Yazar, öğretmen Dursun Akçam, ölümünün 8.Yılında, mezarı başında ve Ankara Mülkiyeliler Birliği salonunda yapılan toplantılarla anıldı. Dursun Akçam ayrıca 9. Ölüm yıldönümünde daha önce görev yaptığı ve Türkiye öğretmen mücadelesini başlattığı Kırıkkale`

ANMA TÖRENİ

Yazar, öğretmen Dursun Akçam, ölümünün 8. Yılında, mezarı başında ve Ankara Mülkiyeliler Birliği salonunda yapılan toplantılarla anıldı. Mezarı başında yapılan anmada Dursun Akçam`ın dostu, felsefeci yazar Vecihi Timuroğlu, parlamenter Hasan Özçelebi ve Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Alper Akçam birer konuşma yaptılar. Kızılay`da, Mülkiyeliler Birliği salonunda yapılan anma törenine düzenleyici kuruluşlar adına Ardahan İli Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Arpaç`ın konuşması ile başlandı. Prof. Dr. Oğuz Makal`ın hazırladığı "Kaf Dağının Ardındaki Dursun Akçam" belgeselinin izlenmesinden sonra Vecihi Timuroğlu, Mustafa Demir ve Alper Akçam`ın konuşmacı oldukları açık oturum yapıldı.

 

9. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Vecihi Timuroğlu bir kavga insanı olarak dostu Dursun Akçam`ı anlattı. Timuroğlu, Dursun Akçam`ın seksen beş yılı aşmış ömrü boyunca edinebildiği birkaç dostundan biri olduğunu söyledi; aynı zamanda tüm akıl ürkekliklerine inat, coşku ve umut dolu bir insan olduğunu vurguladı. Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER) Genel Başkanı Mustafa Demir, Dursun Akçam`ın öğretmen mücadelesi ve örgütlenmesindeki yerini anlattı. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Alper Akçam, "Bir Edebiyatçı Olarak Dursun Akçam"ı konuştu. 24-26 Haziran`da Ardahan`da yapılan 7. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri`nden özet görüntülerin izlendiği kısa belgeselden sonra ozan Ali Rıza Yılmaz müzik dinletisi sundu. Dursun Akçam ayrıca 9. Ölüm yıldönümünde daha önce görev yaptığı ve Türkiye öğretmen mücadelesini başlattığı Kırıkkale`de de anılacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ