AKARYAKIT YÜKLÜ TANKER DEVRİLDİ

AKARYAKIT YÜKLÜ TANKER DEVRİLDİ

Kırıkkale'de seyir halindeki akaryakıt yüklü tanker park alanına girerken kontrolü kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, 3 parçaya ayrılan tankerdeki akaryakıt yere aktı.

Ali Aslantaş idaresindeki 06 EK 663 akaryakıt yüklü tanker, Kırıkkale-Ankara kara yolu Irmak köyü yakınlarındaki park alanına girdiği sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.  Kaza nedeniyle savrularak şarampole devrilen  akaryakıt tırı, 3 parçaya ayrıldı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekipleri geldi.
Kazada yaralanan sürücü yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yerine gelen ekipler, tankerin patlama riskine karşı çevrede güvenlik önlemi alarak, Kırıkkale-Ankara kara yolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.
Öte yandan TÜPRAŞ'tan gelen uzman ekiplerin aldığı önlemlerin ardından akaryakıt tırındaki yakıt, başka bir tankere aktarıldı.
Kaza nedeniyle ve bölgede olası patlamaya karşı Kırıkkale-Ankara karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
Yaklaşık 3 saat araç trafiğine kapatılan karayolu gerekli tedbirlerin alınmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.
Kaza sonrası Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
Kırıkkale Valiliği de olayla ilgili açıklama yaparak, "Kırıkkale-Ankara istikametinin 15. kilometresinde bugün öğle saatlerinde akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesi sonucu kaza meydana gelmiş ve akabinde patlama ve parlama riski göz önüne alınarak karayolu tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatılmıştır. Karayolunun kenarında bulunan otopark alanına girmek üzere iken devrilen tankerde, soğutma işlemleri tamamlanmış olup, tankerin içerisindeki akaryakıtın boşaltılması ile birlikte yol trafiğe açılacaktır." ifadelerine yer verildi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ