Akademi mezunları sertifikalarını aldılar

Akademi mezunları sertifikalarını aldılar

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Siyaset Akademisi?nde başarılı olanlara sertifikalarını verdi.

DARBENİN İZLERİ SİLİNECEK
AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen törende, 106 akademi mezunu sertifikasını Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can?ın elinde aldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ihtilal ve ihtilali yapanları yargılayıp o dönemin eseri olan anayasaya dokunmamanın büyük bir çelişki olacağını söyledi. Yapılan sınavda başarılı olan 106 partiliye başarı belgelerinin dağıtılmasının ardından bir konuşma yapan Beşir Atalay, siyaset kurumunun güçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
İHTİLALLERE MÜDAHALE EDİLMEYECEK
Siyasetin ve siyasetçinin her alanda söz sahibi olması gerektiğini kaydeden Atalay, "Millet iradesinin belirleyici olması gerekir. Ak Parti 10 yıllık çabasıyla, siyaset kurumu üzerindeki mesai kavramı artık ortadan kaldırmayı başarmıştır. Biz anayasa kampanyasını yaparken her tarafta hep bunu diyorduk. Geçici 15. madde kaldırılıyor, bunun fiziki sonuçlarından ziyade sembolik demokratik sonucu önemlidir. Yani ihtilallere, millet iradesine karşı girişimlere bundan sonra müsaade edilemeyecek ve onlar yargılanacak." dedi.
 
YENİ ANAYASA HAZIRLIĞI
Atalay, "24. dönem parlamentonun esas bir sorumluluğu var. Nedir o? O ihtilallerin anayasasını ortadan kaldırmak ve yeni bir anayasa yapmaktır. Zaten siz ihtilali yargılar, ihtilali yapanları yargılarsanız, o dönemin eseri olan anayasaya dokunmazsanız büyük bir çelişki oluşur. Bu Meclis, halen bu anayasayı yürürlükte tutar ve halen değiştirmezse büyük bir eksiklik ve çelişki olur. İnşallah 24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni anayasayı yapacak ve esas o zaman demokrasiye karşı darbelerin girişimlerin dişleri izleri silinmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ